Schietvereniging de Vrijheid schoot op districtskampioenschap vijf maal raak voor goud

Jan Reinder Oost wint Senioren Hoofdklasse Olympisch Snelvuur Pistool.

Jan Reinder Oost wint Senioren Hoofdklasse Olympisch Snelvuur Pistool. Foto: SV de Vrijheid

Schietvereniging de Vrijheid had vorig weekend vijf schutters voor deelname aan de Districtskampioenschappen op het Schietsportcentrum Emmen in Emmer-Compascuum tijdens Schietsport Regionaal 2023.

Schietsport Regionaal is een tweedaags schiet evenement waarbij schutters uit Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en de Noordoostpolder strijden om de Districtskampioenschappen in de disciplines Luchtdrukwapens, Pistool, Kleinkaliber geweer, Grootkaliber geweer en Kleiduiven.

Vijf Districtskampioenen

Brendan van der Sleen wist met 545 punten de eerste plaats te behalen in de klasse KKG 50 meter liggend SH2 Junioren. Voor Brendan was dit de tweede keer dat hij aan een kleinkaliber geweer wedstrijd mee deed en de eerste wedstrijd die hij buiten schoot, hij mag dan ook trots zijn dat hij meteen districtskampioen is geworden. Brendan schiet vanuit een rolstoel en maakt daarom gebruik van een schiettafel die speciaal voor hem op maat gemaakt is. Voorzitter Jan Reinder Oost wist met een score van 502 punten in de Senioren Hoofdklasse bij het onderdeel Olympisch Snelvuur Pistool de 1e plaats te halen en districtskampioen te worden.

Isabel de Vries deed mee aan het onderdeel Kleinkaliber geweer 50-meter 3-houdingen, waarbij de wedstijd bestaat uit 20 schoten knielend, 20 schoten liggend en 20 schoten staand. Met een totaalscore van 568 punten behaalde Isabel een eerste plaats en gouden medaille. Felix van Huizen was de beste op het onderdeel Militair Geweer Optiek 300 meter. Met een score van 289 punten haalde Felix de eerste plaats en is daarmee op dit onderdeel districtskampioen.

Stefan van de Belt wist met een score van 574 punten districtskampioen te worden in de klasse KKG 50 meter liggend Senioren-A. Dit seizoen schiet hij voor het eerst mee met de senioren en kan zich daar ook meten met de beste schutters net als in de voorgaande jaren bij de junioren. Met vijf gouden medailles en districtskampioenen mogen de schutters van SV de Vrijheid zeer tevreden zijn en kijken ze terug op een succesvolle deelname aan de Districtskampioenschappen.

Nieuwe leden welkom

Wie eens kennis wil maken met de schietsport is van harte welkom bij SV de Vrijheid aan de Achteromsedijk 8c in Hoogeveen. Men kan vrijblijvend langskomen op de donderdagavond tussen 20.00 en 21.00 uur of op de zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur.