Sc Elim wint van koploper 3D sv Nieuwleusen

Elim in actie tegen Nieuwleusen. Foto: H.W. Veld

Sc Elim speelde zaterdagmiddag onder zonnige maar winterse omstandigheden een oefenpartij tegen de koploper uit de derde klasse D, sv Nieuwleusen. Trainer Sikkes, die nog druk in onderhandeling is met de club voor verlenging van zijn contract, had een flinke klus aan de opstelling. Door afwezigheid van een aantal basisspelers door werk, corona, blessures et cetera, werd het weer een ware puzzel om de stukjes passend te krijgen.

R. Koekoek wist de score al snel te openen voor de thuisclub. J. Benjamins maakte na een fraaie soloactie halverwege deze helft de 2-0. In de tweede helft tikte invaller T. ten Oever na een half uur spelen de 3-0 binnen. Vlak voor tijd maakte aanvoerder Meijerink voor de gasten de eretreffer (3-1). Ook de 3-2 had hij nog op zijn pantoffel maar deze werd hoog overgeschoten van dichtbij. Hiermee sluit sc Elim dit jaar winnend af en zal het met een goed gevoel de winterstop ingaan.

Volgend jaar, 22 januari, zal Elim haar eerste thuiswedstrijd spelen tegen medekoploper Gorecht als de coronamaatregelen dan wel zijn afgeschaft.

Valse start

Beide ploegen leken er deze middag niet echt veel zin in te hebben. Een eerste kans van Gruben werd door de invallende tweede keeper D. Klijnstra van Elim goed tot corner verwerkt. Een snelle uitval van Elim zorgde ervoor dat M. Doldersum er als een speer vandoor ging. Zijn voorzet belandde perfect op het hoofd van Koekoek, die zag dat keeper Hoogenkamp te ver voor zijn goal stond. Hij kopte de bal precies in de linkerbovenhoek (1-0). Hierna volgenden meerdere keren buitenspelsituaties voor H. Klomp en moest D. Diphoorn met een te hoog geheven been volgens scheidsrechter Drost een vrije trap weggeven. Aan de andere kant zag Nieuwleusen tot haar grote teleurstelling ook regelmatig de vlag in de lucht gaan. Er was een twijfelachtige situatie waar Nieuwleusen mogelijk de gelijkmaker had kunnen maken, maar de grensrechter van Elim stak onverbiddelijk weer de vlag omhoog.

Met een mooi soloactie kapte J. Benjamins een paar tegenstanders uit en rondde af met een fraaie lob over keeper Hoogenkamp (2-0). In een volgende aanval werd aanvoerder Meijering neergehaald en mocht de gevaarlijkste man aan Nieuwleusen-zijde een vrije trap nemen. Vink zat dichtbij de openingstreffer voor zijn team, maar zag zijn kopbal gepareerd door Klijnstra.

Nieuwleusen pakt meer balbezit

De defensie van Elim kwam weliswaar onder druk te staan maar gaf geen krimp. Vlak voor rust had aanvoerder Meijerink nog een grote kans, maar de vuisten van Klijnstra brachten redding. Ook de lat was vandaag een tegenstander van Nieuwleusen want Gruben schoot in de volgende aanval hier hard tegenaan. Er werd gerust met een kleine voorsprong voor de thuisploeg.

Nieuwleusen pakte na de rust meteen het initiatief en weer stond de paal in de weg. Hiermee werd de ingebrachte keeper Terpstra dan voorlopig gered. Zijn opdracht was om deze middag de nul te houden. Aan de andere kant was een indraaiende corner van Benjamins lastig voor Hoogenkamp om te pakken. Nieuwleusen mocht ook een eerste corner nemen en deze werd gevaarlijk ingebracht. E. Njagul wist op de doellijn zijn keeper te behoeden voor de eerste tegentreffer. De wisselvallige jeugdspeler Ten Oever werd na 10 minuten spelen ingebracht voor Diphoorn. Nieuwleusen dacht even aan een VAR-check, maar scheidsrechter Drost weigerde hier aan mee te werken en vond dat de bal werd gespeeld zodat deze niet op de stip kwam. Even later werd een buitenspelgoal van Nieuwleusen afgekeurd nadat er eerst te lang werd doorgespeeld.

Meerdere goals in slotfase

De ingevallen Ten Oever kreeg een lange bal aangespeeld, wist zijn directe tegenstander goed uit te kappen en schoot met een fraaie voltreffer de 3-0 binnen. Een vrije bal van M. Doldersum werd door Hoogenkamp uitstekend gepakt. Door onnodig balverlies op de linkervleugel stond de defensie uit positie en kon aanvoerder Meijerink van dichtbij Terpstra passeren (3-1). Hiermee wist hij helaas zijn doel niet schoon te houden. Vlak voor tijd werd er nog een zware charge begaan door een speler van Nieuwleusen op de benen van M. Doldersum langs de zijlijn. Dit was een vervelende smet op deze tot dan toe sportieve wedstrijd. Het leidde tot een gele kaart. Aanvoerder Meijering was vlak voor tijd nog bij de 3-2 maar zag zijn bal van zeer dichtbij hoog over gaan. Keeper Terpstra had nog een geweldige redding door de bal van de voet van een tegenstander te plukken en voorkwam hiermee de aansluitingstreffer.

J. Doldersum kreeg bij het sluiten van de markt nog een mooie kans maar hem lukte het niet om te scoren. Hierna werd er afgefloten door Drost en kan sc Elim met een goed gevoel aan de winterstop beginnen.

Nieuws

Meest gelezen