Sc Elim pakt in extremis nog een puntje tegen Drenthina

Elim speelt gelijk tegen Drenthina.

Elim speelt gelijk tegen Drenthina. Foto: André Weima Fotografie

Oude bekende Drenthina kwam zaterdag bij Elim op bezoek. In de uitwedstrijd in de bekercompetitie werd er met 3-1 gewonnen. De verwachtingen waren vooraf hooggespannen en punten voor beide ploegen waren zeer belangrijk na het verlies van vorige week.

Na de aftrap door de pupil van de week, Bernardo Witman, kon het echte werk beginnen.

Een eerste corner in de beginfase voor Elim werd door Prij over gekopt. Ook Drenthina deed iets terug en zag eveneens een kopbal aan de andere kant over de lat verdwijnen. Het spel speelde zich hoofdzakelijk af op het middenveld waarbij vrije trappen over en weer vielen. De keepers hadden niet veel te doen en Terpstra kon door onoplettendheid een cornerbal niet voorkomen. Na een half uur spelen kwam via een lange passe de bal in de verdedigingslinie van Drenthina. Dit gaf lichtelijke paniek bij de Emmenaren en de bal werd dan ook prompt ver buiten de lijnen geschoten. M. Doldersum had nog een enorme kopkans na een assist van zijn broer Daymen vanaf de linkervleugel. Een blessurebehandeling van Arends na een snelle uitval van M. Doldersum kostte veel tijd en wekte alleen maar meer frustratie op bij beide partijen omdat ze geen van beide tot scoren wisten te komen. Als laatste wapenfeit kunnen we nog noteren dat M. Doldersum een hard schot los liet op Berends maar deze kon redding brengen voor zijn team.


Te weinig agressie

In de rust werd Prij achtergelaten in de kleedkamer en viel jeugdspeler Diphoorn voor hem in. Een snelle uitval na enkele minuten spelen na balverlies op het middenveld werd opgezet door Roemhlewang. Hij gaf de bal mee over links aan Arling en deze wist met een na binnentrekkende beweging de openingstreffer te scoren (0-1).

D. Doldersum wist na een uur spelen bijna aan zijn directe tegenstander R. Koops te ontkomen maar werd neergelegd buiten de zestien meter lijnen. De vrije trap van zijn broer Mike kon lastig door Berends worden gepakt. Even later moest hij worden behandeld aan zijn vingers door de verzorger. Scheidsrechter Noppers had het tot nu toe geen lastige middag en wist de gele kaarten op zak te houden.

Een cornerbal, waar B. Koops onderdoor liep vanwege zijn lengte, werd echter door hem wel gegeven. Er zat weinig vuur in de wedstrijd en dat gaf aanvoerder Boertien alle redenen om zijn team aan te sporen tot meer daadkracht. Goed voorbereidend werk van J. Benjamins bracht M. Doldersum in een goede positie maar hij zag zijn bal weggewerkt door de verdediging. Doelpuntenmaker Arling moest met een blessure het veld verlaten en Plaatje maakte hiermee zijn entree.

Eind goed, al goed

Deze Plaatje had zich bijna onsterfelijk kunnen maken door zijn eerste balcontact achter Terpstra te leggen maar die kon de bal nog net tot corner verwerken. Ook een hard afzwaaiend schot van Arends verdween naast het doel in de bosjes. Een hoog baltempo zat er vanmiddag niet in maar een doorbraak van D. Doldersum werd door Fokkens hard afgebroken.

Scheidsrechter Noppers zag hierin een rode kaart voor een doorgebroken speler. De vrije bal hieruit werd door J. Benjamins keurig over de lat gekruld.

Door de man-meer situatie werd verdediger Koops gewisseld voor jeugdtalent Jan Benjamins vlak voor tijd. Elim begon er weer enigszins in te geloven maar uitgebuit werd deze situatie niet direct. Weer een blessure behandeling bij Drenthina kostte meer tijd dan het scheidsrechter Noppers lief was en hij gaf duidelijk aan dat er extra speeltijd bij zou komen. Deze werd Drenthina fataal want een kopbal van aanvoerder Boertien op de goal werd door Haan met de hand van de doellijn getikt en hij kon deze middag ook met rood vertrekken. De bal na de hoog overgeschoten penalty door Benjamins werd zo’n beetje bij de kerktoren weer gevonden. Uit de laatste corner was het de ingevallen jeugdspeler Benjamins, die gelukkig voor Elim de gelijkmaker wist te maken (1-1). Hiermee werd recht gedaan het totale spelbeeld van de wedstrijd en komen beide ploegen van de hatelijke nul punten af. Volgende week speelt Elim een uitwedstrijd tegen LTC in Assen.