Sc Elim lijdt duur puntverlies bij Achilles 1894

Snoekduik van Jay Doldersum. Foto: F. Njagul

Met een grote schare trouwe supporters reisde sc Elim af naar het Marsdijk stadion, wat al vroeg in de verlichting stond. Bij aankomst werd eenieder keurig gecheckt of zijn of haar vaccinatiebewijs in orde was voordat het complex betreden mocht worden. Bij opkomst werd de begintune van de populaire tv serie The A-team afgespeeld, maar de indruk was dat in het veld meer een B-team van Achilles stond.

Het afwachtende Achilles liet Elim het spel maken in de beginfase. D. Doldersum, die snel opkwam en zelf schoot, had beter de bal aan de opkomende J. Benjamins kunnen geven, want die stond in een kansrijke scoringspositie. Even later was het M. Doldersum, die met een dof schot in het zijnet schoot, na aangeven van D. Doldersum. Elim kreeg meerdere vrije trappen en corners te nemen, maar wist hier wederom niet uit te scoren. Na een kwartier spelen mocht Achilles-speler Migchelsen de eerste vrije trap nemen, maar zijn schot ging voorlangs en Elim mocht aan de andere zijde ingooien. Aan de andere overzijde ging een schot van M. Doldersum hard over.

Pogingen en blessures

Scheidsrechter S. Brinkkemper floot bij de tweede vrije trap voor Achilles laat af na eerst spelvoordeel te hebben gegeven. Ook een tackle op de enkels van M. Doldersum werd over het hoofd gezien. Halverwege deze helft moest de goed keepende Terpstra redding brengen op een hard schot van Regtop. Een vervelende blessure zorgde ervoor dat Frans vroegtijdig gewisseld moest worden voor Kuipers. Elim had het betere spel en J. Benjamins zag na een assist van Mike zijn bal net overgaan. Regtop probeerde binnen de zestien te scoren, maar Prij was deze keer goed bij de les. Aanvaller Klomp kreeg een vrije trap mee net buiten de zestien maar verstapte zich daarna lelijk, maar kon hij gelukkig verder. Mike was nog het dichtst bij de openingstreffer maar zijn schot leek meer op een voorzet dat een schot op de goal. Er werd met een brilstand de kleedkamer opgezocht zodat voor beide partijen er nog alle kansen waren op een overwinning.

Wel kansen, geen doelpunten

Achilles kwam met frisse moed uit de kleedkamer en dat was in het veld merkbaar. Al snel mocht het twee corners nemen en scoorde de ongedekte Tjong-A-Sie van dichtbij inkoppend de 1-0. Een vrije trap daarna van Regtop kon door Terpstra worden gered. Het spel werd wat grimmiger op het middenveld en vrije trappen aan weerszijden volgden elkaar in rap tempo op. Zo werd D. Doldersum 20 meter voor het doel naar beneden gehaald en kon een verdediger ternauwernood de bal tot corner koppen. Een corner van J. Benjamins werd met veel geluk van de lijn weggewerkt, waar deze meer verdiend had. Na een uur spelen zag Y. Benjamins zijn vrije trap net langs de verkeerde kant van de paal gaan. Ook Klomp had zijn dag niet want zijn bal van dichtbij wilde er niet in. Klomp werd gewisseld voor de jonge P. Metselaar.

Penalty gemist

In de 70ste minuut werd het weer ongemeen spannend want Brinkkemper zag dat D. Doldersum door keeper Otto werd vastgehouden en zo een scoringskans werd ontnomen. Ze wees het verzoek van buitenspel af en liet de bal resoluut op de stip leggen. M. Doldersum plaatste zich achter de bal, maar deze keer was keeper Otto hem de baas en bleef het scorebord op de hatelijke nul staan. In het laatste kwartier werd er nog drie keer gewisseld en kreeg Elim nog enkele kansen om te scoren maar Terpstra bracht in de extra tijd nog twee geweldige reddingen en liet zo het leed niet groter worden.

Volgende week speelt Elim thuis een wedstrijd in de beker tegen SVV’04 uit Schoonebeek.

Nieuws

menu