Sc Elim komt tekort in inhaalwedstrijd tegen vv Gorecht

Bob Poorta probeert met een omhaal het doel van Elim te bereiken. Foto: Gerrit Boer

Op een doordeweekse avond moest de ploeg van trainer Sikkes de inhaalwedstrijd tegen Gorecht uit Haren spelen. Zaterdag had de ploeg nog punten laten liggen in stad Groningen. Tegen de nummer 2 van de ranglijst moest er uit een ander vaatje worden getapt om deze keer de punten thuis te houden.

Met het nodige ongemak vooraf en een incomplete selectie door ziekte en andere omstandigheden begon trainer Sikkes aan deze wedstrijd. Het was Gorecht dat het initiatief naar zich toe trok in de beginfase en ze kregen dan ook al snel enkele vrije trappen en corners te nemen. Een vrije bal van Hazewinkel had Poorta zo voor het inkoppen bij de tweede paal maar het lukte hem niet om te scoren. Een kopbal van Boertien uit een corner aan de andere kant was een makkelijke prooi voor keeper Bouwkamp.

Ongelukkige botsing

Een ongelukkige botsing van Oosterhuis met Prij zorgde ervoor dat deze binnen het halfuur vervangen moest worden. De invaller Scheepsma was dichtbij de eerste goal en zag zijn bal op de lat uiteenspatten. Hij was het die de eerste gele kaart van deze avond kreeg van scheidsrechter Wieringa na een doorbraak over links van rappe Njagul. Een goal van Klomp werd afgekeurd omdat D. Doldersum buitenspel zou hebben gelopen als aangever. Doldersum had zelf even later de kans om te scoren maar gaf de bal helaas aan een medespeler die er uiteindelijk niets meedeed. En als jezelf niet scoort doet de tegenstander het wel, is een oude voetbalwet en deze ging vlak voor de rust in werking. Uit een vrije trap in de blessuretijd wist Hazewinkel van dichtbij de 0-1 aan te tekenen. En zo werd er met een minimale achterstand gerust.

Gele kaart

Na de rust kwam Elim wat feller uit de kleedkamer en dit moest J. Doldersum met een gele kaart op het middenveld bekopen. De jacht op de gelijkmaker was begon waardoor invaller Niewold kon uitbreken maar de verdediging met Boertien en Prij was scherp en kon de bal tijdig opruimen. Ook voetballers van Gorecht keken waarschijnlijk afgelopen weekend naar de match Ajax - Feyenoord en speler Hazewinkel voerde ook een mooi stukje toneel op langs de zijlijn na een lichte overtreding. Halverwege deze helft werd er weer een buitenspelgoal van Elim afgekeurd. Beek was bij een tweede treffer voor de gasten na een voorzet van Niewold maar zag de bal overgaan. Een snelle uitbraak door het centrum werd abrupt beëindigd door een centrale verdediger daar waar de gasten dachten aan balvoordeel floot scheidsrechter Wieringa deze terug.

Vrije trap

Na enige consternatie werd uiteindelijk de vrije trap gegeven, die ineens door Hazewinkel achter keeper Hidding werd geschoten (0-2). Of hij helemaal goed opgesteld stond is nog maar de vraag?

Daarna volgende een dubbele wissel bij Gorecht en kwamen Nooi en Janzen binnen de lijnen. Ook jeugdspeler Bos werd ingebracht voor Y. Benjamins. Hierna volgenden enkele buitenspelsituaties en bleef Gorecht angstig op eigen helft spelen en liet Elim het spel maken. Klomp werd vervangen door J. Benjamins en kon keeper Hidding zijn team behoedden voor een grotere nederlaag door een bal van Janzen te pareren. In de extra tijd kon Niewold tot slot nog de eindstand op 0-3 bepalen van dichtbij. Door een beter en feller spelend Gorecht gingen ook deze keer weer de punten mee naar Haren. Aanstaande zaterdag speelt sc Elim een thuiswedstrijd tegen Achilles 1894 uit Assen.

Wedstrijdverloop: sc Elim – v.v. Gorecht 0-1 (0-3).

Scoreverloop: 45+ S. Hazewinkel 0-1, 79’ S. Hazewinkel 0-2, 90+ S. Niewold 0-3.

Scheidsrechter: E. Wieringa.

Gele kaarten: 42’ M. Scheepsma, 48’J. Doldersum.

Rode kaarten: Geen.

Toeschouwers: 250.

Opstelling sc Elim: C. Hidding, E. Njagul, R. Prij, W. Boertien, M. Koops, J. Doldersum, Y. Benjamins (80’ T. Bos), D. Diphoorn, D. Doldersum, H. Klomp (86’ J. Benjamins) en M. Doldersum.

Wisselspelers: J. Benjamins, J. Benjamins, T. Bos.

Nieuws

menu