Sc Elim kan degradatie niet voorkomen na groot verlies bij PH Almelo

PH kon de vrije man voor het doel niet vinden.

PH kon de vrije man voor het doel niet vinden. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

In de laatste competitiewedstrijd voor sc Elim moesten er minimaal punten worden gepakt om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Sc Elim wat met een incomplete selectie begon door enkele blessures en vakantiegangers schoot als een raket uit de startblokken. Binnen het kwartier stond er een 0-2 voorsprong in het boekje van scheidsrechter Braaksma omdat het scorebord weigerde om dienst te doen.

Met een fraai doel van M. Doldersum via een assist van zijn broer Daymen en een kopbal van Prij uit een corner van M. Doldersum werd de thuisploeg verrast met een onverwachte achterstand (0-2). Het was echter PH wat het meerdere balbezit had maar dit niet in doelpunten wist uit te drukken. Dit kwam vooral mede doordat keeper Lunenborg die bij 1 op 1 situaties als winnaar uit de bus kwam. Zo werden er meerdere corners door PH niet benut. Vlak voor rust deed PH wat terug door een afvallende bal die bij Wijnen buiten de 16 terecht kwam. Hij bedacht zich niet en met een hard en droog schot wist hij Lunenborg laag over de grond te passeren (1-2). In een eerdere situatie had Wijnen uit een vrije bal al eens over de goal gekopt. Er werd gerust met een kleine voorsprong voor de bezoekende partij.

Gemiste kans

Direct na de rust moet Lunenborg alweer direct in actie komen, want na een cruciale fout van centrale verdediger Koops, bracht hij alweer redding voor zijn team. Uit de hier opvolgende corner van Hesselink werd door Droste nu de bal tussen de palen gekopt en stond de stand weer gelijk (2-2). Een geweldige kans voor M. Doldersum alleen voor keeper Nijenkamp werd gestopt. Een zekere Lubbers had een onverwacht blessuremoment en deed voorkomen alsof hij stierf als een Roma speler maar even later was hij weer zo fit als een kievit want hij schoot vervolgens van dichtbij over. De 3-2 van Wijnen was een snelle uitval en na meerdere spelers te hebben omzeild schoot hij beheerst binnen. Ook de 4-2 was eentje om niet snel te vergeten.

Na een slim overstapje van een medespeler stond Droste geheel vrij bij de tweede paal en kon hem simpel binnen tikken. Halverwege deze helft werd J. Benjamins vervangen door jeugdspeler en debutant B. de Ruiter. Ook trainer W. Mulderij paste enkele wissels toe waarbij hij verrassend zijn scorende spelers Wijnen en Droste naar de kant haalde. Invaller Manders deed even later nog een duitje in het zakje door de 5-2 binnen te tikken.

Zoek gespeeld

Elim werd even helemaal zoek gespeeld want er waren maar liefst drie vrijstaande tegenstanders die hadden kunnen scoren. B. Doldersum en Diphoorn werden nog gewisseld voor Koekoek en v.d. Belt in het laatste kwartier. Het heeft niet mogen baten want gescoord werd er niet meer door beide partijen. PH Almelo kreeg nog wel de nodige kansen om de voorsprong te vergroten maar de scherpte was er vanaf. Zo bleek Lunenborg vandaag weer één van de betere spelers bij de rood-witte formatie van trainer Sikkes.

De positieve slotconclusie van hem was dat ondanks degradatie van sc Elim, het wel de beste Drentse ploeg was in deze tweede klasse en daarin geven we hem volledig gelijk. Volgend seizoen zal Elim vermoedelijk aantreden in de derde klasse Noord.