Sc Elim blijft tweede klasser na winst op DESZ

Elim, hier op archiefbeeld, speelt volgend jaar ook in de tweede klasse. Foto: André Weima

Dinsdagvond werd de inhaalwedstrijd uit de 2de periode tegen DESZ uit Zwartsluis gespeeld. Bij winst zou sc Elim zich weer voor een seizoen in de 2de klasse weten te handhaven. Nadat scheidsrechter K. Moed de doelen had goedgekeurd kon de wedstrijd beginnen.

De meegereisde supporters en het eigen publiek zagen dat de gasten vanavond de aftrap mochten nemen. Een snelle ingooi werd hard naar voren geschoten en de mee opgekomen linksback R. Redder kon de bal zo maar in het netje leggen zonder dat hem een strobreed in de weg werd gelegd. Elim voetbalde onder druk uit en het was M. Doldersum, die zijn schot door de paal gestopt zag worden.

Kansen over en weer

De terugstuiterende bal kon door de Sluziger verdediging met veel kunst en vliegwerk worden weggewerkt. Een schot van Krabbe van dichtbij werd hoog over de goal geschoten. Een voorzet van D. Moorman werd gemist en L. Terpstra had moeite om deze bal te pakken. Een snelle actie van rechtervleugelspeler J. Benjamins werd volgens de Elim supporters onreglementair gestopt binnen het zestien meter gebied maar scheidsrechter K. Moed wilde niet van een strafschop weten. Even later was het J. Benjamins, die na een lange pass van M. Doldersum, aan een soloactie begon. Na het passeren van 3 spelers haalde hij de trekker over en scoorde hiermee de verdiende gelijkmaker (1-1). Een links indraaiende corner van K. Naberman kon met moeite worden weggewerkt. Keeper L. Terpstra kon niet goed de bal onder controle krijgen maar gelukkig werd hij gered door zijn verdedigers.

Hattrick Benjamins

Een pass tussen de linies door van W. Boertien kwam bij J. Benjamins terecht en alleen voor de keeper weet hij de 2-1 te scoren. Een vrijlopende J. Benjamins kreeg de bal tussen de verdedigingslinie aangespeeld en met een kapbeweging lobde hij de bal over keeper H. Abma heen (3-1). Een vrije trap van K. Naberman in de muur leverde een corner op voor de gasten. Deze nam hij uitstekend maar zijn teamgenoot A. Krabbe kopte finaal mis en ziet de grote kans op de gelijkmaker bij de tweede paal voorbij gaan. Een bijna terugspeelbal werd onderschept door J. Benjamins en hij had zo waar bijna zijn 4de goal kunnen laten aantekenen. Het lukte P. Metselaar bijna om te scoren maar deze keer kopte hij maar net over zijn eigen goal. De corner hieruit leverde niets op en zo werd er met een ruime voorsprong gerust.

Wissels in de rust

In de rust wisselde DESZ er rustig op los en werden er drie verse krachten door trainer P. Kaagman binnen de lijnen gebracht. Na de rust kreeg Elim snel een vrije bal te nemen en de uitval hierna werd door J. Elfring subiet voor buitenspel afgevlagd. Een kans voor aanvoerder T. Kisjes ging rakelings voorlangs omdat hij uitgleed. Een tweede corner in deze helft werd door R. Prij tegen een tegenstander aan gekopt in plaats van in de goal. De corner hieruit werd door D. Doldersum teruggelegd op zijn broer Mike en deze weet door een kluwen van spelersbenen de bal onhoudbaar laag in de verre hoek te schieten (4-1). Vanaf de aftrap zag DESZ kans om te scoren want aanvoerder en topscoorder T. Kisjes kreeg na een goeie voorzet van R. Redder vrije doorgang (4-2). Een mooie lobbal van M. Doldersum ging naast.

Gele kaarten

Hierna volgden gele kaarten voor invaller R. Bakker en R. Prij voor vasthouden en onderuit halen van de tegenstanders. Een boogbal van D. Moorman schoot rechts voorbij de paal en even later werd zijn voorzet door R. Redder te slap ingekopt. De lichtgeblesseerde Klomp viel uit en jeugdspeler S. Doldersum nam zijn plaats in. Vlagger J. Elfering maakte het deze avond wel erg bont want J. Benjamins, die achter zijn man weg kwam, werd teruggevlagd voor buitenspel. Na een forse overtreding op D. Doldersum ging M. Doldersum verhaal halen bij de scheidsrechter. Dit had hij beter niet kunnen doen want het leverde hem een gele kaart op. De invaller en harde werker H. Talen saboteerde een uitval van S. Doldersum langs de zijlijn en dit moest hij met een gele kaart bezuren. Kennelijk begon de frustratie door de achterstand bij de gasten hoog op te lopen richting het eind van de wedstrijd. Want speler R. Bakker trok onbehoorlijk aan de rem en moest met zijn tweede gele kaart het veld verlaten waar hij even dacht nog op de reservebank plaats te mogen nemen. DESZ moest proberen om met 10 man de scores van sc Elim te beperken. Er volgden nog enkele vrije trappen en corners maar gescoord werd er niet meer tenzij de kaart van S. Doldersum in de laatste minuten mee zou tellen.

Sc Elim pakte met deze overwinning weer 3 punten voor de ranglijst en is volgend jaar verzekerd van 2de klasse voetbal. Het kan de komende 2 competitiewedstrijden vrijuit spelen. Aanstaande zaterdag speelt sc Elim de thuiswedstrijd tegen het derde geplaatst LTC uit Assen, waarbij voor de tegenstander een periode titel op het spel staat.Nieuws

menu