Sander Geerink en Global grote winnaars Outdoor Zuidwolde

Sander Geerink met Global grote winnaar: foutloos met de snelste tijd.

Sander Geerink met Global grote winnaar: foutloos met de snelste tijd. Foto: Roy Provoost

Het slotstuk van Outdoor Zuidwolde betrof de Grote Prijs powered by Sodiak Luxury Horsetrucks. Het concours in Veeningen kende na vijf prachtige dagen vol mooie paardensport een waardig einde.

De strijd om de Grote Prijs ging zondagmiddag van start met in totaal 41 deelnemers. Na een spannende eerste omloop wisten 10 ruiters zich te plaatsen voor de barrage. Het was Sander Geerink met Global die met een foutloze barrage een supersnelle tijd van 42.76 klokte. Karim Fares deed nog een dappere poging, maar zijn Captain Z bleek niet rap genoeg. De Duitse Caroline Müller pakte met haar Garfield de derde plaats met 44.76 en de vierde plaats was weggelegd voor Suzanne Tepper met PMF 2JOIN Hartfod. Eric ten Cate was met Incredible de snelste in de barrage, maar hij liet met z’n paard de balk van de laatste oxer uit de lepels rollen waarmee hij zichzelf naar de vijfde plaats verwees.

Met deze rubriek kwam een einde aan de editie 2021 van Outdoor Zuidwolde Culinair Hippique. „We hopen dat het publiek net zo heeft genoten als de combinaties en wij. Dit evenement was een succes door de inzet van trouwe medewerkers, sponsors en vrijwilligers. We willen ze daarvoor bedanken en hopen iedereen bij onze volgende editie opnieuw te mogen verwelkomen”, aldus de organisatie.