Samen naar de Top van de Stelvio voor CliniClowns

Foto van links naar rechts, Theo ten Caat, Trudy Leijssenaar, Klaasje Koster, John Koster, Danielle Uiterwijk Winkel, Tineke Kroezen, Martine Meekhof, Annette Bergsma, Rob Leijssenaar, Irena Snippe. Johan Splinter en Ria de Visser ontbreken op de foto.

Theo ten Caat Sport/Bootcamp gaan voor de CliniClowns op zaterdag 10 september, een van de mooiste Alpenreuzen, de Stelvio beklimmen. Tijdens deze tocht gaan de deelnemerse 48 haarspeldbochten trotseren over een afstand van 18 km wandelen of fietsen.

Danielle Uiterwijk Winkel een de deelnemers zegt hierover, “Als er een beklimming is die je echt eens gedaan moet hebben, dan is het de Stelvio in de Italiaanse Alpen. Ons team van twaalf uit o.a. Hollandscheveld, met als teamcaptain Theo ten Caat, gaat dat doen! Wij doen mee aan de Alpentocht voor Stichting CliniClowns. Samen wandelen wij naar de top van de Stelvio. Het is een klim van 18 km met 1808 hoogtemeters en 48 haarspeldbochten. Zo helpen wij de CliniClowns nog meer zieke kinderen te laten lachen, spelen en mensen met een beperking zich gezien en begrepen te laten voelen. Het zal een unieke ervaring worden en wij hebben er in ieder geval heel veel zin in!”

Zorgeloos moment voor zieke kinderen

John Koster vult Danielle hierbij aan: “Een zorgeloos moment met Cliniclowns laat die zieke kinderen even vergeten dat ze ziek zijn en mensen met dementie of een beperking zich gezien en begrepen voelen. Dat maakt écht een wereld van verschil, het haalt de positieve kracht in henzelf naar boven en dat heeft een blijvend effect. Het wordt een ongekende uitdaging voor een ieder van ons team. Elkaar stimuleren om het uiterste uit ieders mogelijkheid te halen, want dat het zwaar wordt zo’n 6 tot 7 uur bergop wandelen is een understatement. Maar ondanks dit belangrijk en serieuze doel gaan we natuurlijk ook veel plezier maken, niet alleen met onze klimmers maar natuurlijk ook met de andere deelnemers die meedoen aan deze tocht. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat we een financiële bijdrage gaan leveren aan het goede doel, laat dat duidelijk zijn. Als groep hebben wij al heel wat opgehaald maar er kan altijd wat meer bij, dus steun ons”.

Niks voor mij

Tineke Kroezen, ook een van de Durfallen, vult dan aan. “Ik sport inmiddels zo’n anderhalf jaar met veel plezier bij Theo ten Caat Sport, dus aan de voorbereiding heeft het niet gelegen. Samen met mijn nichtje Irena, want zij is de reden dat ik meedoe aan het Stelvio-avontuur op 10 september. Ergens aan het einde van vorig jaar zette Theo in de groepsapp dat het hem leuk leek om met de sporters van de bootcamp mee te doen aan de alpentocht. Ik had dit bericht wel gelezen maar dacht: niks voor mij! Maar een aantal dagen later kwam Irena bij me en vroeg of het me leuk leek om dit samen met haar te doen. Inmiddels zijn we al een eind op weg met de voorbereidingen, bij die voorbereidingen hoort ook het zoeken van sponsors want de alpentocht is voor het goede doel: geld inzamelen voor de Cliniclowns. Ook hebben we al heel wat kilometers in de benen en Theo zorgt er tijdens de bootcamp voor dat onze beenspieren sterk genoeg zijn om straks 18 km bergopwaarts te kunnen. Ook zijn we als groep naar Tecklenburg geweest om samen een route van 18 km te wandelen zodat we ons mentaal kunnen voorbereiden op de afstand. We hebben met elkaar een gezellige dag gehad en hierdoor hebben we elkaar nog beter leren kennen. Omdat er hier in de buurt geen bergen zijn die we kunnen vergelijken met de Stelvio blijft het heel erg spannend hoe we de kilometers, stijl omhoog straks gaan verdragen, maar met de steun van de groep zijn wij er niet bang voor, want het is een fantastisch avontuur en uitdaging. Hoe dan ook, boven komen we en kunnen we met zijn allen weer één van onze Bucketlist afstrepen”.

Voor meer informatie kun je terecht op www.alpentocht.nl/2022 Wil je ons nog sponsoren dan kan dit uiteraard! Ga daarvoor naar deze link: https://www.alpentocht.nl/2022/deelnemers/team/theotencaatsport

Nieuws

menu