SCN geeft voorsprong uit handen onder barre weersomstandigheden. Naast de regen vielen er doelpunten, maar niet tot iemands voordeel.

SCN start sterk, maar laat Glimmen terugkomen.

SCN start sterk, maar laat Glimmen terugkomen. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

SCN is er zaterdag opnieuw niet in geslaagd om de drie punten te pakken. In eigen huis tegen Glimmen kwam de ploeg uit Nieuwlande weliswaar op een 2-0 voorsprong, maar gaf deze in de tweede helft toch uit handen: 2-2.

Op een winderig sportpark Nieuwlande nam SCN, de nummer twaalf van de vierde klasse D, het op tegen Glimmen, de huidige nummer negen van de ranglijst. De thuisploeg kwam sterk uit de startblokken en opende na ruim vijf minuten spelen de score. Een indraaiende vrije trap van Marco Bruinsma vond het hoofd van Stefan Bruinsma die de bal buiten bereik van doelman Dennis Yntema in het net kopte, 1-0. Deze start van de wedstrijd deed SCN goed; de ploeg was sterk in de duels en liet het betere van het spel zien. Na ruim een half uur spelen werd SCN beloond voor haar goede spel met een tweede treffer. Aanvoerder Rolf Elema werd over de rechterflank weggestuurd en kon tot in het zestienmetergebied ongehinderd doorlopen. Elema bewaarde vervolgens het overzicht en vond Danny Kuiper bij de tweede paal die eenvoudig de 2-0 binnenschoot. Kuiper kreeg enkele minuten later ook de mogelijkheid op de 3-0, maar schoot te gehaast waardoor doelman Yntema redding kon brengen. Hiermee zochten beide teams bij een verschil van twee treffers in het voordeel van SCN de kleedkamers op voor de rust.

Glimmen benut omstandigheden

Door de extremer geworden weersomstandigheden met hevige regen, hagel en zware windstoten kreeg het publiek in Nieuwlande een ander spelbeeld te zien dan in de eerste helft. Beide ploegen speelden veelal de lange bal en hier had SCN meer moeite mee dan Glimmen aangezien de Groningers van de wind af speelden. Na bijna een uur spelen profiteerde Glimmen van de omstandigheden toen het op gelukkige wijze terug tot 2-1 kwam. Een mislukte pass van Glimmen vanaf de rechterflank werd gedragen door de wind en verraste doelman Leon Reitsema dusdanig dat de bal via de hand van de doelman in het net waaide. Tot dusver hadden de bezoekers nauwelijks een kans gecreëerd, maar door deze treffer was het geloof weer helemaal terug. Ondanks dat Glimmen niet tot veel mogelijkheden kwam, wist het na een moment van onoplettendheid bij SCN toch op gelijke hoogte te komen. De geheel vrijstaande Wiebe Mulder stuurde met één pass Steef Sterken de diepte in die oog in oog met de doelman koelbloedig afrondde (2-2). In de resterende minuten kreeg Glimmen zelfs mogelijkheden om er met de drie punten vandoor te gaan, echter werd met wat kunst- en vliegwerk van de SCN-defensie het doel niet meer gevonden. Hierdoor hielden beide ploegen slechts een punt over aan dit duel.

Degradatieduel tegen Mussel

Volgende week maakt SCN zich op voor het duel met naaste concurrent SV Mussel. De Groningers staan op een tiende plaats met drie punten meer dan SCN. De Nieuwlandenaren zullen de drie punten moeten pakken willen ze niet nog meer in de degradatiezorgen komen.