SC Elim geeft wedstrijd volledig uit handen tegen derde klasse Twedo

Wedstrijd van Twedo tegen Elim. Foto: Henk Veld

Twedo was hoopvol gestemd en zou het Elim zo lastig mogelijk proberen te maken. Onder toeziend oog van een handjevol meegereisde supporters en het eigen thuispubliek blies scheidsrechter Boer op tijd af voor de aftrap. Voor de rust was het Elim die de lakens uitdeelde maar het stond slechts met een bescheiden voorsprong in de kleedkamer. Na de rust leek Twedo herboren uit de kleedkamer te komen. Het liep allemaal veel soepeler en Elim liep steeds meer achter de feiten aan ondanks de vele kansen. In de eindfase verloor Elim met een 3-4 eindstand

Elim probeerde meteen druk te zetten op de tegenstander en zo waren er al snel kansen voor Doldersum en Diphoorn. Beiden hadden echter het vizier nog niet goed scherp afgesteld. Binnen het kwartier was dit verholpen en had dit resultaat want Doldersum kreeg de bal perfect aangespeeld van Diphoorn. Hij wachtte even met schieten zodat de keeper van Twedo in de verkeerde hoek lag en schoot beheerst de 1-0 binnen. Een vrije trap van J. Benjamins werd met moeite door de keeper onder controle gehouden. Een afvallende bal na een corner werd met een afzwaaiende boogbal door Y. Benjamins langs de palen geschoten. De 2-0 van Klomp mocht er zijn, halverwege de eerste helft, na een snelle inworp van Doldersum en de strakke voorzet van Diphoorn.

Zelfmeditatie

M. Doldersum wist vervolgens weer van dichtbij te missen en geraakte voortdurend met zichzelf in gesprek. Een zachte uitspeelbal van rechtsback Metselaar werd onderschept. Bij Twedo lukte ook niet alles want het wist na een snelle uitval, met een man-meer-situatie, de aansluitingstreffer niet te scoren. Maar gelukkig voor Twedo was aan de andere zijde Doldersum, die tot twee keer toe het zijnet wist te vinden. Meerdere Elim spelers kregen ruime kansen om in de eerste helft te scoren, maar een kopbal van Prij vanuit een corner werd door de keeper voor zijn hoofd weggeplukt. Elim zocht met een gerust hart de thee op.

Direct na het fluitsignaal bleek dat Njagul en Metselaar in de kleedkamer achter waren gebleven. Hun invallers waren de verdedigers Bos junior en Koops senior. Eerste genoemde kwam snel op naar voren, maar werd voor buitenspel teruggefloten. Keeper Terpstra en Bos gingen niet geheel vrijuit en het gevolg was dat Vuuregge de aansluitingstreffer kon scoren. De volgende score van Visser kan volledig toebedeeld worden aan keeper Terpstra want met een Onana-achtige uittrap kwam de bal voor de voeten van Visser en hiermee was de 2-2 stand een feit. Om zijn fout vooraf gaan aan de gelijkmaker goed te maken probeerde de onrustige Bos te scoren maar zijn schot ging slechts over. Bij de eerste corner na rust moet Boertien koppend de bal uitverdedigen en kreeg hij de eerste vrij trap mee omdat hij in de rug werd gelopen.

Paal geraakt?

Een afstandsschot van Doldersum ging via de paal uit. Na ruim 15 minuten spelen kwam Twedo op een verdiende voorsprong van 2-3 door een vliegend hard schot van Rabbers. Aan de andere kant had Prij de score weer gelijk kunnen trekken maar zijn kopbal uit een corner verdween op de lat achter het doel. Diphoorn liet wel zien hoe het moest want met een fraaie lob wist hij de keeper te passeren, waarbij de bal nipt via de onderkant lat in het doel verdween (3-3). Elim kreeg in de volgende fase vele kansen om te scoren maar wist het doel niet te vinden.

Harder spel

Twedo raakte uit haar goede doen want Visser wist deze keer niet van dichtbij te scoren. Hierna volgende enkele vrije trappen voor Twedo omdat volgens scheidsrechter Boer, Prij soms wel iets te hardhandig de bal bespeelde. Een geweldige kans van Twedo na een snelle uitval vond gelukkig weerstand van een doelpaal. Prij de 3-4 te scoren, maar zijn goal werd afgekeurd. In de slotfase ging Twedo erop en erover en werd bij het sluiten van de markt de winnende treffer (3-4) door Vuuregge binnengeschoten.

Nieuws

menu