Ruiters kunnen bij zestiende editie van CH De Wolden in Veeningen bijna kwart miljoen euro verdelen

Albert Zoer uit Echten won tweemaal de Grote Prijs bij CH De Wolden in Veeningen. Foto: Hans Khoe

Een fors aantal Nederlandse deelnemers staat ingeschreven voor de eerste week van de zestiende editie van CH De Wolden, het concours hippique in Veeningen. Samen met buitenlandse ruiters en amazones strijden ze twee weken achtereen om de winst in de verschillende rubrieken. De ruiters kunnen een flink prijzengeld incasseren wanneer ze succesvol zijn, want de totale prijzensom van CH De Wolden bedraagt dit jaar bijna een kwart miljoen euro. Om precies te zijn: 240.000 euro.

Van donderdag tot en met komende zondag staan 21 rubrieken op het programma, en een week later opnieuw. De climax betreft de twee Grote Prijzen, op beide zondagen. Dan is ook de hoogste geldprijs van de week te verdienen. Op de winnaar van de eerste Grote Prijs, komende zondag, ligt 7000 euro te wachten. Een week later is er tijdens de afsluitende Grote Prijs maar liefst 10.000 euro door de winnaar te verdienen.

Albert Zoer

Van de 25 Grote Prijzen die sinds het begin van CH De Wolden in 2005 zijn verreden, zijn 16 door een Nederlander gewonnen. Twee ruiters wisten ieder tweemaal een Grote Prijs te winnen: Albert Zoer uit Echten (2013 en 2019) en Jur Vrieling uit Holwierde (2015 en 2018). Slechts één buitenlandse deelnemer schreef CH De Wolden tweemaal op haar naam: de Amerikaanse Beezie Madden (2010 en 2014).

CH De Wolden kende in de eerste jaren van z’n bestaan (van 2005 tot en met 2009) één Grote Prijs. Sinds 2010 worden bij iedere editie twee concoursblokken in twee weken gehouden. Aan het eind van ieder blok wacht ter afsluiting een Grote Prijs. De laatste twee Grote Prijzen werden verreden in 2019. Toen waren Albert Zoer met Florian en Willem Greve met Gogo de winnaars.

Bezoekers hebben de komende dagen gratis entree tijdens CH De Wolden. Ook vanaf de tribune kan het concours zonder kosten worden bekeken.

Nieuws

menu