Ruim 200 deelnemers voor het bedrijventoernooi bij Hoogeveense Schietvereniging: Winnaars ontvangen prijzen

Van links naar rechts, bovenste rij: Y.Botter, Jolinda, Cindy, M.vd Beld, L.Blokzijl, A.Blokzijl. Tweede rij: H.Wassen, W.Huttinga, J.Barelds, H.Everts, F.Bolk, G,v Lubek. Derde rij: J.vd Belt, R.Bennink, R.Woltinge, G.v Goor, S.vd Belt, J.Stuifzand. Foto: André Weima

Het is even stil geweest bij de Hoogeveense Schietvereniging uit Hoogeveen maar eindelijk, na twee jaar, mocht de schietclub weer een bedrijventoernooi organiseren. De opkomst was iets minder dan voorgaande edities, maar dat mocht de pret niet drukken voor de ruim 200 deelnemers van verschillende bedrijven.

Twee weken lang konden verschillende bedrijven in (meerdere) teams schieten bij de schietvereniging aan de Achteromsedijk 8G in Hoogeveen. Elke doordeweekse avond werd de schietbaan gebruikt door ongeveer twintig ervaren en ook nieuwe schutters. Afgelopen dinsdag werden de prijzen uitgereikt aan de eerste vijf van elke klasse. „Het bedrijventoernooi wordt altijd goed bezocht door werknemers van vooral bedrijven uit Hoogeveen, maar ook van bedrijven uit Emmen en andere plaatsen in Drenthe. Het is niet alledaags dat je met een luchtdrukwapen mag schieten en op deze avond leren veel mensen het schieten kennen maar ook of ze er aanleg voor hebben”, vertelt voorzitter Piet Beekelaar.

Vrouwen klasse

Er deden dit jaar dertig vrouwen mee aan het toernooi. Op de vijfde plaats eindigde Lyanne Blokzijl met 140,7 punten. Als vierde eindigde Karin Helsloot met 151,3 punten. De derde plaats was voor Annet Bolk met 152,3 punten en op de tweede plaats eindigde Kimberley Frieling met 160,6 punten. De grootste beker ging deze avond naar Wendy Klunder die 172,8 punten had geschoten.

Naast het individuele schieten werd er ook in teams geschoten bij de dames. Daar werd Lazer Frezer vijfde met 324,1 punten, Team coulant 3 werd vierde met 338,9 punten. Op de derde plaats eindigde Team Coulant 4 met 360,6 punten. Op de tweede plaats eindigde Team Coulant 2 met 452,9 punten en als eerste eindigde Team Coulant 1 met 567,7 punten.

Heren klasse

Er deden dit jaar 151 mannen mee aan het bedrijventoernooi en daar kwam de volgende top vijf uit. Op de vijfde plek eindigde Joey Barelds met 171 punten. Als vierde eindigde Fake Bolk met 175,9 punten, derde werd Mark Stuifzand met 178,6 punten. Net naast de eerste plek eindigde Henri Everts met 179 punten en Roy Woltinge werd eerste met 182,5 punten.

Bij de heren teams deden deze editie 37 teams mee waar Vossebelt 2 als vijfde eindigde met een totaal van 561,9 punten. Als vierde eindigde Bruins Precisie Metaal 1 met 564 punten rond. Team Coulant 1 eindigde als derde met 599,3 punten. Op de tweede plaats kwam Team Coulant 2 met 608,9 punten en de beker ging dit jaar naar Machinefabriek Tiemens 1 met 632,4 punten.

Schutters

Niet alleen bedrijven doen mee tijdens dit toernooi, ook deden elf schutters van de vereniging zelf mee. Dat zorgde voor de volgende uitslag. Op de vijfde plaats eindigde Hilko Wassen met 153,5 punten. Vierde werd Jaap van de Belt met 158,7 punten. Als derde eindigde Willem Huttinga met 166,5 punten. Stefan van der Belt werd tweede met 193,2 punten en de enige vrouw, Yvonne Botter werd eerste en zette zelfs een nieuw record neer van 194,9 punten.

Wie ook een keer wil kijken of de schietsport iets voor hen is kan op dinsdagavonden kennis komen maken met de sport aan de Achteromsedijk 8G in Hoogeveen.

Nieuws

menu