Roxana Graman uit Schuinesloot gaat naar military Boekelo

Roxana Graman met haar 'Flip'. Serita

Military Boekelo is een van de grootste paarden topsportevenementen van Nederland en vindt dit jaar plaats van 6 tot en met 9 oktober. Amazone Roxana Graman uit Schuinesloot zal dit jaar voor het eerst deelnemen aan dit prestigieuze evenement.

De Military bestaat uit drie onderdelen: de dressuur, het spring en de cross. De spectaculaire cross is doorgaans wat het meeste publiek trekt: de paarden gaan over vaste hindernissen heen zoals boomstammen, picknicktafels en andere speciaal ontworpen hindernissen.

Eigen sportstal

Roxana Graman vestigde zich enkele jaren geleden in Slagharen en is sinds april dit jaar een nieuwe paardensportaccommodatie aan het bouwen in Schuinesloot aan de Elimmerweg. Ze haalde begin dit jaar al haar kwalificaties om de Military Boekelo te mogen starten. Ze behoort tot slechts 1 van de 34 Nederlandse ruiters die ooit op dit niveau hebben mogen rijden. En dat doet ze met een door haar zelf opgeleid paard (Forever, maar ze noemt hem Flip), waar veel andere ruiters vaak paarden met ervaring aanschaffen.

Eventing

Graham kocht Flip als 3-jarige en daarna veroverde met hem al snel het Gelderse kampioenschap. Sinds vorig jaar presteert ze met de ruin op een van de hoogste niveaus in de eventingsport: een 4-sterrenwedstrijd. Dit is gelijk aan het niveau van de cross op de Olympische Spelen.

Nieuws

menu