Rohda Raalte en CVV Achilles winnaars snikhete Huys Talent Cup

Winnaars van de Huys Talent Cup 2022 Foto: VV De Weide

Voor de derde keer werd de Huys Talent Cup gehouden bij vv De Weide in Hoogeveen. In de leeftijdscategorieën U10 en U12 streden 32 top teams om de felbegeerde cup mee naar huis te mogen nemen. Het spelersveld bestond uit de crème-de-la-crème van de omgeving en daarbuiten.

De jongens en meiden in de leeftijdsklasse onder de 10 en 12 jaar speelden wedstrijden van dertien minuten. In deze wedstrijden moesten laten zien wat zij uiteindelijk in zich hebben. Ondanks het warme weer waren er veel mooie acties, doelpunten en reddingen. Omdat het zo warm was heeft de organisatie ranja en water uitgedeeld om de voetballers gehydrateerd te houden.

In de pauze kregen alle deelnemers een lunchpakket en in de kantine stonden flesjes zonnebrand zodat iedereen goed beschermd werd tegen de felle zon. Ook voor het publiek werd goed gezorgd en was er genoeg te doen rondom de velden. Hamburgertentjes en springkussens hielden het publiek bezig.

Na twee rondes en een finale was het tijd voor de prijsuitreiking. Tot verrassing van velen kwam Vivianne Miedema de prijzen uitdelen. Miedema speelt op dit moment voor het Nederlands vrouwenelftal en bij Arsenal. Het team; Rohda Raalte was in de categorie U10 het best. De beste speler was Siem van der Meulen van FC Meppel. De prijs voor beste keeper ging naar Kerim Bakbi van de Alkmaarse club AFC’43. In de categorie U12 was CVV Achilles uit Enschede het team dat het beste presteerde. Aram Oglu was de beste speler en Anouk Klomp van vv De Weide sleepte de prijs van beste keeper binnen.

Nieuws

menu