Renske Eijssink Nederlands kampioen judo U15

Het publiek genoot van de judokampioenschappen in Het Activum. Foto: Andre Weima Fotografie

Het Activum stond afgelopen zaterdag in het teken van het NK judo tot vijftien jaar. Uit alle windstreken van Nederland waren de jonge judoka’s naar Hoogeveen gekomen om een worp te doen naar deze titel in diverse gewicht klassen. De veertienjarige Rense Eijssink uit Dalerveen won goud en mag zich dit jaar Nederlands kampioen noemen.

Uit het hele land kwamen de deelnemers ingedeeld in de ochtendwedstrijden al om half acht in de ochtend naar het Activum om ingewogen te worden. De eerste actie op de mat was half tien. Er werd in poules gestreden om uiteindelijk de beste vier judoka’s per gewichtsklasse tegenover elkaar op de mat te zien. Uit onze regio hadden twee meisjes zich weten te kwalificeren voor dit NK. Na een spannende competitie kwamen de beste 4 judoka’s van alle 7 districten op de mat in hun eigen gewichtsklasse. Quinn van der Kamp van Budo Sportvereniging Anbergen kwam uit in de klasse meisjes -40kg. Zij mocht na de finales een bronzen medaille ontvangen. De 14 jarige Renske Eijsink uit Dalerveen van Judovereniging Koizumi Nieuwlande/Dalen wist het goud te behalen door maar liefst al haar wedstrijden te winnen.

Goud voor Eijssink

Eijsink kwam haar eerste wedstrijd in de gewichtsklasse +63 tegen Michelle Otto uit Noord Holland, deze werd gewonnen met een houdgreep, ook haar tweede wedstrijd tegen Rommelse uit ZuidHolland werd met een houdgreep gewonnen. Tegen Veldboer uit Noord Holland werd twee keer gescoord met wazari voor Eijsink wat een finale plek betekende. In de finale moest Eijsink het opnemen tegen Van Driel uit Midden Nederland van judoschool Progress. Het ging erg gelijk op, maar in de laatste minuut scoorde Eijsink een wazari wat haar dus op voorsprong zette. Het werd een hele spannende laatste seconden, maar Eijsink gaf haar partij niet meer weg dus voor haar het goud. Ook voor Trainster Natasja Meijer was het natuurlijk een dag met een gouden rand en een score van 100%. Op de tweede plek eindigde Nova van Driel, gedeeld derde werden Maite van Gelder en Myrthe Hartman.

Nieuws

menu