Regerend landskampioen uit Zuidwolde verliest voor het eerst dit seizoen in eredivisie

Boy Westerhof moest zondag geblesseerd opgeven in Spijkenisse. Foto: Theo Sleijster

De tennissers van Sportverlichting.com TC Suthwalda uit Zuidwolde hebben zondag voor het eerst dit seizoen verloren in de eredivisie. In de uitwedstrijd tegen Life&Finance Spijkenisse - de zesde match in de huidige competitie - trok de Zuid-Hollandse thuisploeg met 4-2 aan het langste eind. Mede door de opgave van Boy Westerhof en de afwezigheid van Jarno Jans had de regerend landskampioen uit Drenthe het moeilijk.

Het eerste winstpunt namens Suthwalda kwam op naam van Miliaan Niesten. Hij speelde een uitermate spannende wedstrijd tegen Glenn Smits. In de eerste twee sets was er nauwelijks sprake van krachtsverschil. Toch was het Niesten die in de openingsset doordrukte: 4-6. In de tweede set was zijn opponent uit Spijkenisse de betere en dat resulteerde in 6-3. Niesten herpakte zich vervolgens sterk en wist de beslissende derde set met 1-6 winnend af te sluiten.

Overbelaste arm

Boy Westerhof speelde een wisselvallig enkelspel tegen Thorsten Sollie, maar de eerste set ging met 5-7 nog wel naar de speler van Suthwalda. In de tweede set moet Westerhof het hoofd buigen voor Sollie: 6-4. Naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg Westerhof het moeilijk. Wegens een overbelaste arm en een polsblessure kon hij bij de tussenstand 3-2 niet anders dan opgeven en daarmee ging de winst naar zijn tegenstander.

Jasper Smit stond tegenover Mathew Pierot. Smit begon sterk aan de eerste set en won deze met 3-6. Zijn tegenstander trok de tweede set met miniem verschil 7-6 (5) naar zich toe. Daarna knokte Smit zich terug in de wedstrijd en won hij de derde set met gemak: 0-6.

In het laatste enkelspel kwam Erik Dallinga namens Suthwalda in actie. Hij trof een lastige tegenstander: Boy Vergeer. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Dallinga de eerste set met 6-3 verloor. In de tweede set herpakte hij zich goed, maar toch was dat net niet voldoende om de setwinst te pakken: 6-4. Daarmee was de tussenstand 2-2 geworden en stonden beide dubbelspelen nog op het programma.

Door de opgave van Boy Westerhof kwamen de twee trainers naast elkaar te staan: Erik Dallinga en Floris Killian. De eerste set werd door hen met 6-2 verloren. De tweede set was spannender, maar toch gingen de tegenstander ook nu er met de winst vandoor: 7-6 (5).

Het laatste dubbelspel ging eveneens verloren voor Suthwalda. Met 6-3 en 7-6 (4) was het team uit Spijkernisse te sterk voor Milaan Niesten en Jasper Smit.

Play-offs

Hierdoor werd de eindstand weliswaar 4-2, maar Sportverlichting.com TC Suthwalda voert nog steeds de ranglijst in de eredivisie aan. Het team heeft zich al geplaatst voor de play-offs, op 11 en 12 juni. Prolongatie van het Nederlands kampioenschap behoort dan opnieuw tot de mogelijkheden. Volgend weekend speelt TC Suthwalda thuis tegen MET Hotel Badhoevedorp.

Nieuws

menu