Puntenverlies voor HHV

HHV kon KVZ niet bijhouden en moesten met verlies huiswaarts.

HHV kon KVZ niet bijhouden en moesten met verlies huiswaarts.

HHV trad dit weekend aan tegen KVZ. Vooraf was bekend dat dit een lastige wedstrijd zou worden. HHV en KVZ stonden op een gedeelde 2e plek met beide 9 punten. Voor deze wedstrijd kwamen enkele spelers van het tweede team na hun wedstrijd in Zwolle, richting Zutphen om het eerste team van HHV te versterken.

KVZ is een ploeg is met goede schutters en spelers die vanaf het begin al veel druk geven. HHV kreeg van de trainer de opdracht ervoor te zorgen dat ook HHV vanaf het begin fel aan de wedstrijd begon en moest blijven bewegen. Om 15.30 floot scheidsrechter R.P. Hagoort de wedstrijd in met Ruben, Corneel, Janique & Estelle in de aanval en met Stef, Jarno, Laura & Birgit in de verdediging. Aan de kant stonden Richard, Sem, Anouk & Gerana. Uiteraard was Rick Duinkerken aanwezig als coach.

Felle start na rust

Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd. Het was vanaf het begin af aan al goed te merken dat HHV en KVZ er beide met de punten vandoor wilden gaan. Al na een minuut spelen kwam HHV op een 0-1 voorsprong. De druk van KVZ zorgde ervoor dat het lastig werd om te scoren en scoorde zelf snel achter elkaar (2-1). HHV had het lastig om de juiste kansen te vinden. Toch lukte het Jarno met een afstandsschot om er weer een gelijkspel van te maken (2-2) en dit werd uitgebouwd naar 2-3. De teams waren aan elkaar gewaagd en HHV bleef aansluiting vinden. Dit gaf ons als team weer energie om er helemaal voor te gaan. KVZ wist hier echter op te antwoorden (7-4). Doordat KVZ veel kansen bleef creëren en zuiver was, werd na snelle doelpunten een ruststand van 9-5 neergezet.

KVZ speelde heel dynamisch en snel en kwam daardoor tot veel kansen. Die felheid miste bij HHV nog. Weer terug op het veld werd er direct geprobeerd hier verandering in te brengen. Dit had gelijk invloed op de wedstrijd en het gat werd wat gedicht (9-7). Helaas was KVZ nog steeds erg fel en antwoordde hier ook met drie goals op (12-7) KVZ drukte door en vergrootte de afstand en HHV kon maar moeilijk tot scoren komen (14-8). Ondanks een time-out en diverse wissels nam vooral KVZ het voortouw. De voorsprong was te groot om nog ingehaald te worden, maar er werden namens HHV nog wel enkele doelpunten gemaakt door Ruben, Sem & Corneel. Uiteindelijk floot de scheidsrechter de wedstrijd af met een 19-12 eindstand in het voordeel van KVZ. Volgende week zaterdag speelt HHV 1 haar laatste thuiswedstrijd voor de zaal. HHV 1 neemt het dan weer opnieuw op tegen Sparta Nijkerk. De eerste wedstrijd van het seizoen verloren we nog van Sparta, maar op eigen grond proberen we de punten dit keer thuis te houden. De aanvang van de wedstrijd is 15.30 uur.