Prijzen voor jonge turners C.G.V. Olympia in Heerenveen, maar ook bij twee andere wedstrijden kwamen Olympia turners met succes in actie

V.l.n.r. : Bas Nijmeijer, Dayne de Waard, Nigel Visbeen, Travis Blokzijl. Foto Rudolph ten Buur

Negen heren van C.G.V. Olympia Hoogeveen deden zaterdag mee aan turnwedstrijden in Heerenveen. Het was de derde wedstrijd en daarmee ook de laatste, in een competitie van drie wedstrijden. De heren turnden een zeskamp en kwamen uit op de toestellen brug, vloer, sprong, voltige, ringen en rekstok.

In de categorie junior 1 en 2, en senior namen Jaiden Blokzijl, Jayden de Vries en Roan Korstanje deel. De wedstrijd verliep goed voor deze jongens. Op een paar kleine fouten na verliepen de oefeningen op ieder toestel goed. Met name de oefeningen op de rekstok verliepen erg goed. Zo scoorde Roan het hoogste cijfer binnen zijn categorie op de rekstok. Binnen iedere categorie was er een sterk deelnemersveld. Toch resulteerde het sterke optreden van Jaiden Blokzijl in een derde prijs voor de dag en ook in de competitie mocht hij voor een derde plaats de prijs in ontvangst nemen. Met dit resultaat heeft hij zich bovendien geplaatst voor de landelijke wedstrijd in Purmerend.

Pupillen C turnen naar eerste plaats

In de categorie pupil C deden Lionel Visbeen en Matthias Kruger mee. Binnen deze categorie wordt er geturnd in teams. Ook deze jongens turnden erg goed met erg mooie cijfers op sprong. Uiteindelijk resulteerde dit in een mooie vierde plaats. Binnen de categorie Jeugd C was het de beurt aan Dayne de Waard, Nigel Visbeen, Bas Nijmeijer en Travis Blokzijl. Deze jongens vormden samen een team en hadden de afgelopen twee wedstrijden al de eerste plaats weten te bemachtigen. De verwachtingen waren dus hoog. Ook dit keer turnden deze jongens erg goed en scoorden zij goed op ieder toestel. Uiteindelijk lieten ze de concurrentie ver achter zich en wonnen zij met een voorsprong van maar liefst negen punten.

Ook in Dwingeloo en Rotterdam mooie resultaten

In Dwingeloo turnden de turnsters van niveau 4, 5, F en E. In de ochtend was het de beurt aan vier teams. Olympia 2 en Olympia 4 behaalde beiden een mooie tweedde plaats. In de middag was het de beurt aan Olympia 5 om mooie oefeningen te laten zien. Dit hebben ze gedaan. Als team behaalden ze een mooie derde plaats en in eigen categorie werd Susan Westerbeek derde en Laura Verhagen veroverde de tweede plaats. Anouk behaalde een derde plaats in haar categorie en met een hele mooie score op balk en vloer behaalde Iris Knol een tweede plaats. In Rotterdam turnde Inge van der Goes haar halve finale van het NK. Ze heeft stabiele en mooie oefeningen geturnd. Daardoor behaalde ze de twaalfde van de vierentwintig deelnemers. Een norm mooie prestatie!

Nieuws

menu