Pesse zet grote stap naar handhaving

Pesse speelde een oogstrelende eerste helft tegen GAVC. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Pesse heeft een grote stap naar handhaving gezet door een dik verdiende 4-1 overwinning op GAVC. Pesse speelde de beste eerste helft van dit seizoen en leidde bij rust knap met 3-0. Na rust werd GAVC dreigender en bij 3-1 leek het nog even spannend te worden. In de slotfase maakte Bart Steenbergen een einde aan alle onzekerheid en lobde de 4-1 eindstand binnen.

Pesse werkte een oogstrelende eerste helft af op het kunstgras. Met sterk en vlot combinatievoetbal werd GAVC totaal overklast. Na tien minuten stond het al 2-0 door Marco en Sander Hartman. Nadat Ezra Meijer de paal raakte schoot Remmert Verbrugge vlak voor rust de 3-0 in de touwen. Een verdiende beloning voor een uitstekende eerste helft.

Pesse neemt afstand

Nadat Marco Hartman vlak na rust de kans op 4-0 liet liggen werd GAVC beter en verdedigde Pesse soms nerveus. Na de benutte strafschop van Guido Cnossen kreeg GAVC nog even hoop, maar het bleef bij dreiging en een goede kans van Jeroen van Dijk, die over kopte. In de absolute slotfase maakte Bart Steenbergen aan alle onzekerheid een eind en bepaalde na een perfect uitgevoerde counter de eindstand op 4-1. Daarmee nam Pesse afstand van de drie lager geklasseerde ploegen, die verloren. Zondag bij Drachten kan Pesse zich definitief veilig spelen.

Nieuws

menu