Pesse maakt achterstand goed in knotsgek duel

Pesse tegen Beilen in nog rookvrij duel gewikkeld. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Je hebt van die wedstrijden die de supporters niet gauw zullen vergeten. De Drentse derby Pesse-Beilen was zo’n wedstrijd waarin van alles gebeurde dat een duel onvergetelijk maakt. Vier rode kaarten, veel spanning, een onderbreking door een gele rookbom, opstootjes, fraaie treffers en een spectaculair scoreverloop. Toen de kruitdampen letterlijk en figuurlijk waren opgelost stond er 2-2 op het scorebord.

Pesse speelde een moeizame eerste helft, waarbij het na vier minuten al in de achtervolging moest na een rake kopbal van Ronald Smit. De thuisclub kon moeilijk een gaatje vinden in de hechte defensie van de gasten. Pesse kreeg één kans via een schitterende kopbal van Milan Kolen, die even fraai door doelman Harm Jan Fransens uit de kruising werd geplukt. Beilen liet Pesse het spel maken en kneep er bij balbezit regelmatig tussenuit. Na een half uur bracht Dyam Blaauw met een kopbal de stand op 0-2 en leek het een zware middag voor Pesse te worden.

Gouden greep

Na rust zette trainer Spijker laatste man Sven Evenhuis in de voorhoede en dat bleek een gouden ingreep te zijn. Vlak na rust legde Sven Thomas Klaassens, Evenhuis neer en Marco Hartman schoot de strafschop vlekkeloos in. Even later kreeg Evenhuis een duw van Ronald Smit, die daarvoor tot verrassing van iedereen een rode kaart kreeg. Pesse startte een offensief, maar Beilen hield voorlopig stand. Nadat Owen van der Werff zijn tweede gele kaart, dus rood kreeg, leek met elf tegen negen de gelijkmaker een kwestie van tijd. Daarna kreeg invaller Frank Priet rood en was het nog maar tien tegen negen. Twaalf minuten voor tijd tikte gelegenheidsspits Sven Evenhuis de 2-2 binnen. Pesse wilde meer, maar de rode kaart van Robin Zinger was een tegenvaller. Met negen tegen negen zorgde een gele rookbom dat de wedstrijd even gestaakt werd, want het zicht was nihil. Terwijl het zicht nog steeds onvoldoende was, hervatte arbiter Arends de wedstrijd. Beilen had in die fase nog met de winst aan de haal kunnen gaan, maar Daniël Götz faalde vrij voor Waninge. Het onstuimig aanvallende Pesse was in blessuretijd dichtbij de 3-2. Ingmar Reinders scoorde tegen VENO en Sint Annaparochie de beslissende treffer, maar tegen Beilen mikte hij vlak voor het eindsignaal jammerlijk op de paal.

Nieuws

menu