Pesse laat LSC terugkomen na voorsprong

Pesse lijkt op een overwinning op LSC af te stevenen. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

SV Pesse heeft tegen nummer drie LSC 1890 een 2-3 nederlaag geleden. De thuisclub nam in de eerste helft een 2-0 voorsprong, maar gaf deze uiteindelijk uit handen. Een dure nederlaag, want Pesse zakte naar de tiende plaats. Beide ploegen kregen evenveel kansen, maar na rust werd de thuisclub te weinig gevaarlijk. Het was zuur voor Pesse dat de beslissende derde treffer ontstond na een onnodige strafschop.

Pesse miste voor het duel met LSC Dennis van Wijk, Ruben Waninge, Nordin Prikken, Sven Evenhuis, Sander Hartman en Marco de Vries, die na een lange blessureperiode in de warming up opnieuw geblesseerd raakte. Pesse startte het duel voortvarend, want al na vijf minuten bracht Marco Hartman zijn ploeg aan de leiding via een schuiver in de korte hoek. Daarvoor was het goed weggekomen bij een inzet op de paal. LSC combineerde vlot en viel onstuimig aan en Pesse beperkte zich in deze fase tot tegenhouden. Na drie goede kansen voor de gasten kwam de thuisclub via een counter op 2-0. Ingmar Reinders zette voor, Marco Hartman liet de bal lopen, waarna Niek Brinkman doelman van Sermondt passeerde. Kort daarna had Hartman zelfs de 3-0 op de schoen, maar zijn inzet keerde de Sneker doelman. Na een half uur kwam LSC terug via een afstandsschot van Maarten Kingma. In de laatste tien minuten voor rust had Pesse de voorsprong kunnen vergroten, want het kreeg vier grote kansen op rij. Marco Hartman, Ingmar Reinders, Frank Priet en Milan Kolen vonden de vuisten van Van Sermondt op hun weg of schoten naast. In deze fase had Pesse een voorschot op de winst kunnen nemen, maar in plaats daarvan bleef LSC in de wedstrijd en kreeg daarvoor na rust de rekening gepresenteerd.

Eindpass Pesse te vaak onnauwkeurig

Na de thee was LSC meer aan de bal en werd Pesse nauwelijks meer gevaarlijk. Na een uur tikte Maarten Kingma de 2-2 binnen en de beste kansen waren daarna ook voor de gasten. Toch was Frank Priet kansrijk, maar hij schoot naast. LSC viel aan en Pesse counterde, maar de eindpass was te vaak onnauwkeurig. In een fase waarbij sommigen al dachten aan een 2-2 gelijkspel, sloeg het noodlot voor de thuisclub een kwartier voor tijd alsnog toe. Robin Zinger maakte een onnodige overtreding op Rik Jongstra, waarna arbiter van Driel de bal op de stip legde. Maarten Kingma wist wel raad met dit buitenkansje en passeerde invaller-doelman Robin Ian Okken. Pesse perste er in de absolute slotfase nog een offensief uit met kansjes voor Marco Hartman, maar LSC behield de voorsprong. Spits Noël Wever scoorde nog wel twee keer, maar die werden afgekeurd. Een zure nederlaag voor Pesse dat dieper in de gevarenzone belandde. Volgende week is de ontmoeting met het op de zesde plaats bivakkerende St. Annaparochie.

Nieuws

menu