Pesse is niet koelbloedig genoeg tegen Dalen

Pesse kreeg goede mogelijkheden, maar zette niet door. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Pesse is na twee knappe overwinningen weer met de neus op de feiten gedrukt door Dalen. De thuisclub verzuimde voor rust enkele kansen te benutten. Het counterende Dalen was effectiever en dat verklaarde de 0-1 ruststand. Na rust was Dalen de betere ploeg en kreeg legio kansen, terwijl Pesse niet meer gevaarlijk werd. Pesse mocht nog blij zijn, gezien het aantal kansen, dat het bij een 0-3 nederlaag bleef.

Voor rust brak het gebrek aan effectiviteit Pesse weer eens op. De thuisclub was meer aan de bal en kreeg goede mogelijkheden via Bart Steenbergen, Marco Hartman, Matthijs Veninga, Ezra Meijer en Remmert Verbrugge, maar het beslissende tikje bleef uit. Dalen wachtte af en kneep er bij balbezit snel tussenuit en was enkele keren ook dreigend. Het verschil was dat Dalen wel een keer scoorde voor rust via Niels Koert. Pesse miste een zestal spelers, maar speelde voor rust niet slecht, alleen de koelbloedigheid voor het doel had beter gekund.

Pesse te vaak balverlies

Na rust ving Dalen Pesse vlak voor haar strafschopgebied op en zette haar voorwaartsen aan het werk. Pesse leed te vaak balverlies en was achterin te slordig, waardoor Dalen kansen genoeg kreeg om ruim afstand te nemen. Pas een kwartier voor tijd viel de definitieve beslissing toen Niels Koert spits Ruud Veenstra een niet te missen kans bood: 0-2. Koert was Sven Evenhuis net iets te slim af en legde de bal breed op de spits, die wel raad wist met die kans. Dalen gaf geen kansen meer weg, maar bleef op zoek naar meer treffers. Pesse nam achterin risico en het slimmere Dalen profiteerde daar nog één keer van via Ruud Veenstra: 0-3. Dennis van Wijk miste de bal, waarna Peter Harkes kon voorzetten, waarna Veenstra ongehinderd kon scoren.

Nieuws

menu