Pesse geeft 2-0 voorsprong uit handen tegen FC Meppel

Pesse speelde brutaal, maar kon hoge tempo tegen Meppel niet volhouden. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Het al uitgeschakelde Pesse leek in het laatste bekerduel van de voorronde tegen FC Meppel na vijftig minuten op een overwinning af te stevenen. De thuisclub nam een verdiende 2-0 voorsprong, waarbij Pesse gemakkelijker combineerde. Na rust wisselde FC Meppel-trainer Jarrisch Keizer een handvol spelers, waarna de wedstrijd kantelde en de gasten de achterstand ombogen in een 2-4 zege. Het was echter niet voldoende voor de volgende bekerronde.

FC Meppel startte het duel met Pesse niet in de sterkste opstelling, maar na een aftastend eerste kwartier zonder mogelijkheden, creëerden de gasten binnen een paar minuten vier goede kansen. Tijdens een kortstondig offensiefje misten Tijn Lenstra, Olaf Rogier de Grip, Rik Beens en Mick van Laere goede kansen, maar Pesse-doelman Ruben Waninge en de paal stonden in de weg. Pesse nam het overwicht over en kwam beter in de wedstrijd. De thuisclub was kansrijk via Marco de Vries, Ingmar Reinders en Sander Hartman, maar de defensie van FC Meppel kon net op tijd redding brengen. Na een half uur maakte Mick van Laere het handvol kansen vol, maar van dichtbij pareerde Ruben Waninge de inzet zeer knap. Vlak voor rust kreeg FC Meppel de rekening gepresenteerd voor het missen van kansen. Sven Evenhuis stuurde Niek Brinkman de diepte in en randje buitenspel schoof het jeugdige talent het leer beheerst langs doelman Erik Kampherbeek.

‘Aan beide kanten billen knijpen’

Na rust bracht Keizer een handvol nieuwe spelers in de ploeg, terwijl bij Pesse alleen Nordin Prikken Robin Zinger verving. In de beginfase hielpen deze wissels de gasten niet, want na vijf minuten vergrootte Pesse brutaal de voorsprong. Ingmar Reinders zette vanaf links knap voor en good old Marco Hartman kopte de bal via de onderkant van de lat in de touwen. Pesse leek hiermee op rozen te zitten. Meppel had bij winst nog een kleine kans op de volgende ronde, maar wilde geen genoegen nemen met een eventuele nederlaag. Het tempo ging omhoog en Pesse moest terug. Het zat FC Meppel mee dat al heel snel de aansluitingstreffer genoteerd kon worden en dat was een fraaie voltreffer. Na een voorzet van Lard Kwant kopte Remco van Keulen van dichtbij snoeihard binnen. FC Meppel rook bloed en kwam negen minuten later al op gelijke hoogte en opnieuw was het een schoonheid van een treffer. Van de rand van het strafschopgebied haalde Ramon Bijker vernietigend uit en spatte het leer via de onderkant van de lat in het doel. Door onder andere het inbrengen van rechtsvoor Hugo Bisschop kreeg het aanvalsspel van FC Meppel meer elan en Pesse had alle moeite de gasten van zich af te houden. De gasten lieten kansen voor Hugo Bisschop, Mick van Laere, Remco van Keulen en invaller Rick Meijer onbenut. Pesse had via een van de zeldzame counters na rust nog de kans met de winst aan de haal te gaan. Ingmar Reinders verscheen vrij voor Kampherbeek, maar schoot jammerlijk naast. Even later moest de doelman handelend optreden na een venijnig schot van Marco Hartman. Eventjes leek het erop dat Pesse een punt zou overhouden, maar in de slotfase sloeg FC Meppel via invaller Meijer alsnog tweemaal toe. Vijf minuten voor tijd gleed hij de bal, waarbij hij het leer niet eens vol raakte, langs Waninge. In de slotseconde gaf hij zijn invalbeurt nog meer glans door een niet te missen kans doeltreffend af te ronden. Pesse-trainer Harm Spijker was over het spel van zijn ploeg in het eerste uur tevreden. ,,De eerste zestig minuten ging het bij vlagen goed. Een hoog tempo, onder de druk uitspelen en doelpunten maken. Het laatste half uur hadden we het zichtbaar moeilijk. Met name door de vele wisselingen bij zowel Meppel als bij ons, werd het soms erg rommelig en was het aan beide kanten soms billen knijpen.”

Nieuws

menu