Pesse en Zuidwolde gaan voor de eerste punten. Hodo speelt vroege topper tegen Oldeholtpade

Voor de Hoofdklassers staat al de zevende wedstrijdronde op het programma. Voor de andere clubs staat wedstrijdronde nummer drie op het programma. De lokale derby is Pesse-Zuidwolde, de eerste topper is Hodo-Oldeholtpade.

Pesse speelt deze week tegen Zuidwolde

Pesse speelt deze week tegen Zuidwolde Foto: André Weima

Zaterdag

Hoofdklasse B: HZVV boekte haar tweede zege op rij en steeg daardoor naar de vierde plaats. De ploeg van trainer Rick Mulder gaat op bezoek bij nummer veertien NSC. De Nijkerkers wonnen één van haar drie thuiswedstrijden. NSC verloor zaterdag met 4-0 van AZSV. De laatste keer dat de clubs elkaar troffen was in 2019. HZVV won toen met 0-3. De laatste keer dat HZVV in Nijkerk verloor was in 2012. Deze cijfers zeggen weinig, want NSC zal gebrand zijn op de winst. HZVV zal gewaarschuwd moeten zijn. Noordscheschut leverde een prestatie van formaat door voor het eerst te winnen dit seizoen. Door de knappe 4-3 zege op ONS is de ploeg van de hatelijke nul af. Nummer vijf Flevo Boys komt op bezoek, dat een goede start kent met drie zeges. Vanaf 1996 is Flevo Boys vooral een Hoofdklasser, terwijl Noordscheschut nog maar vijf wedstrijden in de Hoofdklasse heeft gespeeld. Noordscheschut is klaar voor een nieuwe stunt.

2J: Elim pakte haar eerste punt door in de absolute slotfase de gelijkmaker te maken tegen Drenthina. Elim gaat op bezoek bij een ploeg van een ander kaliber, namelijk LTC. De Assenaren speelden nog maar één duel en wonnen die nipt van The Knickerbockers. In 2020 verloor Elim thuis met 3-6 van LTC. De ploeg van Erwin Sikkes zal flink aan de bak moeten. De Weide leed een teleurstellende 3-4 nederlaag tegen FC Meppel en staat zevende. De ploeg van Marcel Smid gaat naar de nieuwe fusieclub sv Oosterwolde, dat ontstaan is uit DIO/O en De Griffioen. Oosterwolde speelde twee keer gelijk en zal gebrand zijn op de eerste zege. De Weide wil revanche voor de nederlaag van zaterdag.

3D: ZZVV zorgde voor een daverende verrassing door Hoogeveen in eigen huis met 1-4 te verslaan. De ploeg van Herman Schonewille gaat met de volle buit aan kop. De nieuwe fusieclub Dedemsvaart DVC komt naar Zuidwolde. DVC verloor van Nieuwleusen, maar won met 5-0 van Fit Boys. Beide clubs troffen elkaar nog nooit eerder. Hollandscheveld startte de competitie goed met vier punten en een derde plaats. De ploeg van Johan Sikkes gaat naar nummer acht Avereest, dat twee keer gelijk speelde tegen BSVV en FC Ommen. Er lijken weer winstkansen te zijn voor Hollandscheveld. Hoogeveen liet zich verrassen door ZZVV en zakte meteen naar de zesde plaats. SVN ’69 uit Nijeveen komt op bezoek. SVN speelde twee keer gelijk. Zes keer eerder stond deze wedstrijd op het programma, Hoogeveen won vijf keer en is zwaar favoriet.

4D: Tiendeveen won dit seizoen nog niet. Zaterdag was HS ’88 met 2-0 te sterk. Tiendeveen wil de eerste punten graag ophalen bij nummer acht Mussel, dat drie punten heeft. Tiendeveen wacht ook nog op haar eerste doelpunt. Er lijken kansen op een punt of meer te zijn. SCN kwam zaterdag wegens corona niet in actie en blijft daardoor op nul punten uit één duel staan. Koploper Borger komt naar Nieuwlande. Borger won twee keer met 7-0 van Tiendeveen en Mussel. Een zware opgave dus voor SCN. Nieuw Balinge kent een moeizame start met twee nederlagen en een doelsaldo van 1-14. Nummer drie SVBO komt op bezoek. SVBO won twee keer van WVV en SCN, is dus in een goede vorm. Nieuw Balinge is erop gebrand de eerste punten te pakken.

5G: VVAK leed bij SVBS ’77 haar tweede nederlaag van het seizoen. Zaterdag komt koploper NKVV naar Kerkenveld. NKVV doet het prima met twee zeges en een doelsaldo van 9-1. Van de acht thuiswedstrijden tegen NKVV won VVAK er vijf. De enige thuisnederlaag tegen NKVV was in 2015/2016. Door de bekerwedstrijden ging VCG hoopvol de competitie in, maar na twee duels staat de ploeg puntloos tiende. VCG ontvangt het onbekende Nagele, dat in 2012 nog in de derde klasse speelde. Nagele speelde één wedstrijd, die eindigde in 1-1. VCG is hoognodig aan een zege toe.

Zondag

Hoofdklasse A: Hoogeveen kent een sensationeel goede start met zes overwinningen op rij. De voorsprong op de nummer drie bedraagt al negen punten. In dit tempo stevent Hoogeveen in een razend tempo op het kampioenschap af. Hoogeveen gaat op bezoek bij nummer veertien SDO in Bussum. SDO is niet in goeden doen, want het verloor haar laatste twee duels tegen VOC en Purmersteijn. Deze wedstrijd werd nog maar een keer eerder gespeeld in het seizoen 2018/2019. Hoogeveen verloor destijds met 4-3, maar gezien de huidige verhoudingen is Hoogeveen zwaar favoriet.

2K: De derby in 2K is Pesse-Zuidwolde. Beide clubs hebben één wedstrijd gespeeld, die verloren gingen. Zuidwolde liet zich verrassen door Veno, terwijl Pesse onnodig verloor bij Emmeloord. Vaak troffen de clubs elkaar niet. De laatste keer was in 2002 in 4C toen Zuidwolde met 3-1 won. De lokale derby zal twee gemotiveerde ploegen opleveren die beiden graag de eerste punten van deze competitie willen scoren.

3D: Hodo kent een vliegende start met twee overwinningen. De 1-5 bij Steenwijkerwold maakte indruk. Er is zondag meteen al sprake van een topper, want koploper Hodo ontvangt nummer twee Oldeholtpade. De gasten versloegen Raptim met 5-0 en speelden met 2-2 gelijk tegen USV. Vorig seizoen, dat al snel afgebroken werd, was de eerste wedstrijd ook Hodo-Oldeholtpade en toen won Hodo met 4-2. Wie wint, kan al vroeg een tikje aan een concurrent uitdelen.