Zuidwolde laat ruime voorsprong bijna nog glippen

Zuidwolde-speler Frans Capellen probeert door de verdediging van Pesse heen te komen.

Zuidwolde-speler Frans Capellen probeert door de verdediging van Pesse heen te komen.

Pesse heeft tegen buurman Zuidwolde een dure nederlaag geleden. Na een 0-1 ruststand liep een beter Zuidwolde uit naar een 1-4 voorsprong en leek de wedstrijd beslist. In een spectaculaire slotfase bracht Pesse de spanning nog terug tot 3-4, maar Zuidwolde pakte verdiend de overwinning. Bijzonder detail is dat vorig seizoen de wedstrijd in Zuidwolde in 3-4 voor Pesse eindigde.

De wedstrijd begon levendig met kansen voor beide ploegen. In een hoog tempo ging de wedstrijd snel op en neer en waren er kansen voor Ingmar Reinders en Niek Brinkman voor Pesse. Na een kans voor Bram Klein nam Zuidwolde al na vijf minuten de leiding via Steven Berghuis, die volledig vrij Ruben Waninge verschalkte. Marco Hartman miste een goede kans op 1-1, maar hij stiftte naast. Pesse was meer in balbezit, maar Zuidwolde was via snelle uitvallen dreigender via Frans Capellen en Bram Klein. Vlak voor rust was Pesse via Ingmar Reinders en Sven Evenhuis dichtbij de gelijkmaker, maar Zuidwolde hield de 0-1 voorsprong tot de rust vast.


Zuidwolde beter uit de kleedkamer

Na rust was Zuidwolde beter en kwam door Frans Capellen op 0-2. Toen invaller Joris de Roo de 0-3 binnen tikte, leek de wedstrijd beslist. Pesse kwam onverwacht terug door een fout van Zuidwolde-doelman Stef Raben, waardoor Bart Steenbergen enige hoop bij Pesse terugbracht. Die werd al snel de bodem ingeslagen door een rake kopbal van Steven Berghuis, waardoor een royale nederlaag voor het slordig spelende Pesse dreigde. Uit het niets zorgden invaller Mike Bruinenberg en Remmert Verbrugge, die een knappe actie op de achterlijn doeltreffend afrondde (3-4), waardoor er een zinderende slotfase leek aan te breken. Pesse zette nog wel aan, maar Zuidwolde hield stand en sleepte uiteindelijk nog met de hakken over de sloot de belangrijke drie punten in de wacht. Pesse-trainer Harm Spijker vond dat zijn ploeg een hele slechte wedstrijd afgewerkt had. ,,We liepen in het mes waar we beducht voor waren, de snelle omschakeling van Zuidwolde. Van onze kant wilde het gewoon niet”.