Ouder-kind toernooi bij RC De Weide succes

Kids Oranje van Racket Club De Weide.

De jeugdcommissie van Racket CLub De Weide organiseerde het afgelopen weekend het jaarlijkse ouder-kind toernooi. Het stralende weer zorgde ervoor dat de sfeer er goed in zat en de opkomst was groot.

De indeling van de poules ging volgens de Tenniskids indeling, waarbij het spel volledig is afgestemd op de leeftijd en de mogelijkheden van een kind. Bij iedere kleur, Blauw, Rood, Oranje en Groen, horen andere leeftijden en baangroottes en balsoorten. In de ochtend speelden vijftien kinderen (rood en oranje) met hun vader/ moeder/ verzorger om de felbegeerde eerste en tweede plek. In de middag speelden nog eens zestien jongeren van geel en groen voor de medaille.

Na 3 speelrondes was er een korte pauze om even op te laden met een lekker glas ranja met fruit, koek of een spekkie er bij. Voor de volwassenen was er koffie en thee. Met de uitbreiding van het terras waren er gelukkig voldoende tafels en stoelen om een schaduwplek te vinden en even af te koelen. Na de korte break zijn de speelrondes voortgezet en is er een tie-break gespeeld tussen de twee koplopers van oranje en tussen de twee koplopers van groen. Voor ieder jeugdlid was er een mooie medaille voor de inzet. De eerste en tweede plek werden beloond met een zilveren en gouden plak.

Het padel onderdeel van het ouder-kindtoernooi kon helaas geen doorgang krijgen vanwege te weinig aanmeldingen. Degene die wel hadden aangemeld hebben meegedaan met tennis. Zij kregen naast de medaille ook nog een certificaat voor de 1e prijs voor het onderdeel padel-jeugd. Al met al een zeer geslaagde dag voor de jeugd van RC De Weide.

Nieuws

menu