Oud-volleybalster Kim Renkema is technisch directrice Allianz MTV Stuttgart: ‘In Stuttgart heb ik mijn tweede thuis gevonden’

Stuttgart/Hoogeveen - In de wekelijkse rubriek Sportret wordt een bekendheid uit de sport het hemd van zijn/haar lijf gevraagd. Deze keer is de 33-jarige oud-Hoogeveense ex-volleybalster Kim Renkema aan de beurt.

Oud-Hoogeveense en oud-volleybalster van Olhaco, Kim Renkema heeft het naar haar zin bij volleybalclub Stuttgart.

Oud-Hoogeveense en oud-volleybalster van Olhaco, Kim Renkema heeft het naar haar zin bij volleybalclub Stuttgart. Foto: Tom Bloch

Volledige naam

Kim Oszvald-Renkema


Roepnaam
Kim


Geboortedatum en -plaats

28 juli 1987 in Hoogeveen


Woonplaats
Esslingen


Burgerlijke staat
Getrouwd


Lengte
1.79 cm


Gewicht
65 kilo


Opleiding
Bachelor Maatschappelijk Werk & Dienstverlening, diploma management in de Zorg & Welzijn, gecertificeerd Sportmanagement en Sportsponsoring.


Beroep
Sportdirectrice/technisch directrice Allianz MTV Stuttgart (1. Bundesliga vrouwen)


Favoriete muziek
Bluesrock/pop


Favoriete film
American History X. Ik kijk het liefst naar waargebeurde films.


Favoriet tv-programma
Ik heb eigenlijk geen favoriet tv-programma. Ik kijk wel nog altijd Nederlandse tv en geen Duitse tv. Ik vind Beste zangers een leuk programma of spelshows zoals Wie is de mol? of De Verraders.


Favoriet vakantieland
Italië. Omdat ik daar het vaakst heen ga en ik van de Italiaanse cultuur houd. Ik ben in 2019 naar Namibië op safari geweest, dat vond ik ook geweldig. Alleen niet om elk jaar naar toe te gaan. Vandaar toch Italië.


Belangrijkste les van mijn ouders
Met beide benen op de grond blijven. Sociaal ingesteld zijn. Iets voor andere mensen doen en betekenen.


Beste eigenschap
Sociaal ingesteld en een harde werker.


Slechtste eigenschap
Te perfectionistisch en daardoor zelden tevreden. Eigenwijs.


Je kunt me wakker maken voor
Zoute popcorn, drop en pindakaas. Verder moet je me niet wakker maken, hoor. Oh en patatje oorlog. Dat is het eerste wat ik ga halen als ik in Nederland ben.


Beste beslissing ooit
Ik hoop dat ik die nog ga maken. Ik ben erg tevreden met de beslissingen die ik tot nu toe heb gemaakt. De beslissing om naar Stuttgart te gaan in 2010 is wel een beslissing waar ik erg dankbaar voor ben. Het heeft me vele mooie jaren in het volleybal gebracht en een mooie baan. Ik heb daar een tweede thuis gevonden.


Hobby
Alles wat met muziek te maken heeft. Ik kan niet wachten totdat we weer een concert mogen bezoeken. Reizen doe ik ook graag. Weekendjes weg. Het wordt tijd dat het allemaal weer kan en mag.


Spijt van
Ik vind het zonde ergens spijt van te hebben, maar ik heb zeker beslissingen gemaakt die ik nu anders zou maken. Achteraf weet je toch alles beter.


Hekel aan
Mensen die achter je rug praten.


Levensmotto
Viva el Dia (staat op mijn rug getatoeëerd). Leef de dag. Ik probeer niet te ver in de toekomst te kijken en van de dag te genieten.


Laatste keer gehuild
Oh, ik huil regelmatig. Mensen denken vaak dat ik vrij hard ben, maar ik huil al bij een zielige film. Ik huil alleen niet graag waar mensen bij zijn.


Bang voor
Ik ben bang voor vliegen. Niet echt handig met mijn beroep. Ik vlieg wel, maar ik sla 100 kruisjes in het vliegtuig. Ik heb er al eens een cursus voor gevolgd, maar tot nu toe ben ik nog niet van de vliegangst af.


Mooiste persoonlijke sportmoment
Als speelster de eerste bekerwinst met Stuttgart in 2011. Als sportdirectrice het winnen van het kampioenschap in 2019.


Favoriete maaltijd
Pasta met scampi’s in tomatenroomsaus. Of eigenlijk alles met scampi’s.


Favoriet drankje
Simpele gin tonic. Aan het strand in Italië smaakt het toch lekkerder dan thuis. Of witte wijn. Het liefst Arneis.


Ambitie
Een eigen jeugdteam opbouwen met Allianz MTV Stuttgart. Ooit een eigen bedrijfje starten.


Ik zou graag eens lunchen met
Jürgen Klopp. Dat vind ik zo’n inspirerende trainer. Die man heeft zoveel bereikt en blijft zo nuchter en normaal. Mocht Jürgen Klopp niet kunnen dan graag eens met Uli Hoeneß. Als je een club (Bayern München) zoveel jaren aan de top kan houden ben je in mijn ogen een hele grote. Aan de top komen is een ding, maar er jarenlang blijven staan. Respect!


Mijn belangrijkste prijzen
Mijn mooiste prijzen zijn de titels die we met Stuttgart hebben gewonnen. Belangrijk is een woord dat ik niet aan prijzen verbind. Belangrijk zijn mijn familie en mijn vrienden en de tijd ik met hen kan doorbrengen.