Organisatie CH De Wolden ontvangt tijdens Spring Tour deelnemers uit meer dan 30 landen

De organisatie van CH De Wolden. Van links naar rechts: Michel Broek, Ingrid Snijders en Jan Broek. Foto: CH De Wolden

In ‘De Loods’ op het terrein van CH De Wolden is woensdagmiddag alvast vooruitgekeken naar de Spring Tour. Deze hippische wedstrijdenreeks, met deelnemers uit meer dan 30 landen, staat gepland van 25 mei tot en met 5 juni. Michel Broek, voorzitter van CH De Wolden, ziet twee mooie weken vol topsport in het verschiet.

Met de toevoeging van de Spring Tour staat de organisatie van CH De Wolden dit jaar garant voor maar liefst vier weken concours. Het reguliere CH De Wolden wordt gehouden van woensdag 13 tot en met zondag 24 juli.

Senioren

De organisatie heeft een mooi programma in elkaar gezet voor de komende weken. Tijdens de eerste week, van woensdag 25 mei tot en met zaterdag 28 mei, maken de senioren hun opwachting in de categorieën CSI1*, CSI2* en Young Horses. Hoogtepunt van deze openingsweek is uiteraard de Grote Prijs, op zaterdagmiddag. Deze wedstrijd wordt verreden over een hoogte van 1.45 meter en de totaal te verdelen prijzenpot staat op ruim € 25.000,-.

De organisatie is blij dat er eindelijk weer een internationaal concours gaat plaatsvinden op het terrein van CH De Wolden. „Helaas heeft Covid-19 ertoe geleid dat wij in 2020 en 2021 geen concours konden houden. Onze laatste editie was het EK in 2019”, vertelde Michel Broek woensdagmiddag in Veeningen. Toch heeft de organisatie niet stilgezeten in de afgelopen jaren (Jan Broek: „Stilstand is achteruitgang”). Zo is bij het concoursterrein in Veeningen een nieuwe entree gerealiseerd, met deels verharde parkeerplaatsen, en ook de paden rondom de pistes zijn inmiddels verhard.

Ondanks enkele jaren zónder concours weten de ruiters de weg naar Veeningen nog steeds goed te vinden. Zo komen er veel ruiters en amazones uit deze omgeving aan de start, onder wie Wesley de Boer (winnaar van de gouden teammedaille bij de Children in 2019), Henk Frederiks, Albert Zoer, Hendrik Jan Schuttert, Pim Mulder en Bert-Jan Zuidema. Zij gaan ongetwijfeld concurrentie ondervinden in vaderlandse toppers als Gerco Schröder, Gert Jan Bruggink en Dennis van den Brink, en in buitenlandse ruiters zoals Alex David Gill, Emile Karim Fares, Sophie Dalm, Conor Drain, Matt Garrigan en Ernesto Canseco. Pim Mulder en Emile Karim Fares wisten in het verleden als eens de Grote Prijs te winnen en doen ook dit jaar een serieuze gooi naar de overwinning.

Jeugdweek

Zodra de eerste wedstrijdweek is afgelopen, wordt het concoursterrein klaargemaakt voor de Jeugdweek. Op dinsdag 31 mei komen alle deelnemers uit maar liefst 25 verschillende landen aan op het terrein van CH De Wolden. Nadat de organisatie van CH De Wolden had bekendgemaakt dat zij in mei een tweeweeks concours wilde houden, werd zij benaderd door de KNHS om te opteren voor de Nations Cup-wedstrijd. Nadat er een compleet plan was opgesteld en ingediend kreeg CH De Wolden de landenwedstrijd voor jeugdruiters inderdaad toegewezen. De bijbehorende status CSIO houdt in dat voor alle leeftijdsklassen die aan de start komen een landenwedstrijd wordt uitgeschreven. De beste combinaties per land nemen deel aan deze wedstrijd, ieder in zijn of haar eigen leeftijdscategorie.

CH De Wolden is in ieder geval voor twee jaar het decor van de Nations Cup-jeugd in Nederland. Marcel de Boer: „Dit soort wedstrijden is enorm belangrijk voor de jeugd. Op dit soort concoursen worden de ruiters nauwlettend in de gaten gehouden door de bondscoaches. En naar aanleiding van de resultaten kunnen de bondscoaches hun teams voor de Europese kampioenschappen samenstellen.”

De Nations Cup (landenwedstrijd) voor de categorieën Pony’s en Children staat gepland op donderdag 2 juni. Deze ruiters rijden op zaterdag hun slotronde tijdens de Grote Prijs. Voor de Junioren en de Young Riders staat de Nations Cup voor vrijdag 3 juni op de planning. Zij strijden dan op het hoofdterrein om de overwinning. De Grote Prijs voor deze twee groepen wordt verreden op de slotdag van het evenement: zondag 5 juni.

Restaurant

Net als in voorgaande jaren kan iedereen weer genieten van de cateraars van Van ’t Hooge. Zij hebben de samenwerking met CH De Wolden dit jaar met maar liefst 5 jaar verlengd. Nieuw tijdens de Spring Tour is het grote restaurant in De Loods. Deze wordt tijdens de Spring Tour niet ingericht als VIP Loge, maar als restaurant. Dat biedt aan beide kanten een fantastisch uitzicht op de pistes en is voor iedereen toegankelijk.

De opbouw is momenteel in volle gang en de organisatie van CH De Wolden hoopt de komende weken vele toeschouwers te mogen verwelkomen tijdens de Spring Tour.

Nieuws

menu