Opvolger Edward Sabandar bekend: Niels van ’t Hoog nieuwe trainer Hoogeveen zaterdag

Niels van 't Hoog. Foto: Gerjo Stegeman

Hoogeveen is erin geslaagd een nieuwe hoofdtrainer aan te trekken voor de zaterdagselectie. Niels van ’t Hoog zal komend seizoen Edward Sabandar opvolgen bij de derdeklasser. De 37-jarige inwoner van het Overijsselse Wierden was tot dit seizoen vier seizoenen trainer van derdeklasser Mariënberg.

Als speler was van ’t Hoog vier jaar actief in het eerste elftal van PH Almelo, totdat een slepende blessure roet in het eten gooide. Van ’t Hoog besloot zich vanaf dat moment zich te gaan focussen op het trainersvak. De docent Lichamelijke Opvoeding aan scholengemeenschap De Waerdenborch in Holten begon bij de jeugdafdeling van PH waar hij diverse juniorenteams van zijn oefenstof voorzag.

Voordat hij vertrok naar Quick’20 in Oldenzaal was hij ook nog een jaar assistent-trainer bij het eerste elftal van PH wat destijds uitkwam in de tweede klasse. Vervolgens trainde Van ’t Hoog twee jaar lang de Oldenzaalse A-junioren die onder zijn leiding promoveerden naar de landelijke tweee divisie. Hierna zwaaide hij de scepter bij het tweede elftal van zondag derde divisionist Quick’20.

Mariënberg

De nieuwe trainer was de laatste vier seizoenen actief bij vierdeklasser Mariënberg. „Dat was mijn eerste job als hoofdtrainer. Het is een superfijne vereniging en de klik was er vanaf het begin. Voor mij was het een ideale start. De club wilde wel verder, maar ik was toe aan iets nieuws. Ik ben dan ook erg blij met de kans die Hoogeveen mijn biedt. Voor mij voelt het als een stap omhoog, zeker als ik alleen al kijk naar de faciliteiten en bijvoorbeeld de aandacht via Hoogeveen TV.”

Niet lang geaarzeld

Toen de Wierdenaar de vacature voorbij zag komen, heeft hij niet lang geaarzeld. „Ik kende de club niet persoonlijk en heb er helaas nooit tegen mogen voetballen. Ik ben me dan ook wat gaan verdiepen en heb wat navraag gedaan. Ik ontdekte toen al snel dat het allemaal heel positief was en ook de clubgeschiedenis sprak mij enorm aan. Dan ga je solliciteren en is het hopen dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Dat kwam er uiteindelijk en er was al snel een klik.”

Qua persoonlijkheid verwacht hij ook wel bij Hoogeveen te passen. „Ik hou van gezelligheid en duidelijkheid. Ik denk dat dit kenmerken zijn die prima passen bij een club als Hoogeveen.”

Nieuws

menu