Open dag roeivereniging niet in het water gevallen

Geïnteressseerden verzamelden zich bij de steiger van de club.

Geïnteressseerden verzamelden zich bij de steiger van de club.

Genietend van het heerlijke nazomerweer hebben velen afgelopen zaterdag de open dag van de Hoogeveense Roeivereniging „De Compagnie” bezocht. Tijdens deze dag kon, door ieder die dat maar wilde, kennis worden gemaakt met deze club en de roeisport.

Leden verzorgenden rondleidingen door de botenloods en voor degenen die het „bootgevoel” wilden ervaren was er de mogelijkheid om zelf eens in een roeiboot te stappen en een roeiles te volgen. Tot slot werden er aan het einde van de dag nog twee boten gedoopt. Opvallend was het grote aantal jongeren onder de belangstellenden. „Daar zijn wij uiteraard heel blij mee”. Aldus Henk-Jan Regeling, voorzitter van „De Compagnie”. „Maar of je nu 10 jaar bent of 83, roeien is voor iedereen!” Vervolgt hij, „Roeien is een veilige sport waarbij de kans dat je blessures oploopt erg klein is. Verder kun je bijna het hele jaar door het water op; wat op zo’n heerlijke dag als vandaag een sportervaring oplevert die je niet wilt missen.”

Proeflessen bij De Comapgnie

Voor degenen die de open dag van afgelopen zaterdag hebben gemist maar die alsnog kennis willen maken met het roeien, is er de mogelijkheid tot het volgen van een proefles. Aanmelden hiervoor kan via: roeien@hrvdecompagnie.nl.