Open Sportclubdag: roeivereniging De Compagnie

Roeivereniging De Compagnie. Foto: Roeivereniging De Compagnie

De gemeente Hoogeveen houdt in samenwerking met sportclubs dit jaar weer een Open Sportclubdag. Op zaterdag 10 september laten 42 clubs op ruim 30 locaties aan bezoekers zien hoe leuk hun sport is en welke mogelijkheden er zijn. In aanloop daarnaartoe worden enkele uitgelicht.

De Hoogeveense roeivereniging ‘De Compagnie’ doet dit jaar mee aan de Open Sportclubdag. Dit onder het motto: ‘Of je nu 10 jaar bent of 83... roeien is voor iedereen!’

Van 10.00 tot 15.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de botenloods aan de Echtenseweg 1A in Hoogeveen. Daar worden dan rondleidingen en proeflessen worden gegeven.

Waarom roeien? Het bestuur legt uit: „Tijdens de proeflessen kun je ontdekken dat je bij het roeien alle spieren in je lichaam op een veilige manier traint. De kans op blessures is klein omdat je bij de roeibeweging je gewrichten niet belast met ‘draaiingen’. Een ander voordeel van de roeisport is dat je het hele jaar door het water op kunt. Alleen bij vorst en storm wordt er niet geroeid maar dan kan er in het krachthonk getraind worden op ergometer en hometrainer.”

Recreatief of competitie; bij ‘De Compagnie’ is er voor ‘elk wat wils’. „Je kunt alleen, in een éénpersoonsboot (een skiff) of in een ploeg roeien. Ben je meer prestatiegericht? Dan kun je gaan wedstrijdroeien. Als je meer voor de gezelligheid gaat dan kan er recreatief geroeid worden. Onder andere tijdens de inloopochtenden en -middagen. Voor de jeugd is er een uitgebreid programma met training, begeleiding, competitie en gezelligheidsactiviteiten.”

De vereniging viert dit jaar haar derde lustrum en heeft inmiddels bijna 160 enthousiaste leden van alle leeftijden. Belangstelling voor een proefles? Een zwemdiploma is verplicht en sportieve kleding en sportschoenen worden aanbevolen. Opgave voor de proeflessen hoeft niet maar kan wel (graag zelfs!) via roeien@hrvdecompagnie.nl.

Nieuws

menu