Onmachtig Elim geeft punten aan naaste concurrent Den Ham en stijgt dus niet in de lijst

Elim heeft tegen Den Ham het nakijken. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Dat het vanmiddag een belangrijke wedstrijd zou worden, bleek wel uit de komst van twee bussen volgestouwd met supporters uit Den Ham. Elim zou bij winst een plaats op de ranglijst kunnen stijgen maar Den Ham had nog wat recht te zetten na de verliespartij in de thuiswedstrijd. Dat deed het overtuigend met een 0-3 overwinning.

Onder leiding van scheidsrechter B. van der Veen werd de wedstrijd door de pupil van de week M. ten Caat afgetrapt. In de beginfase kreeg Elim enkele kansjes maar keeper Ekkel werd gedurende de wedstrijd een steeds grotere sta in de weg. Aan de andere kant werd de bal vrij snel op de stip gelegd en kon aanvoerder Kuiper eenvoudig, onhoudbaar voor de teruggekeerde Lunenborg, de 0-1 binnenschieten. Een volgende corner leverde de 0-2 van Timmerman op nadat hij de bal simpel voor de voeten geworpen kreeg van Prij, die probeerde de bal achterwaarts weg te koppen.

De 0-3 bleef voor de rust uit omdat Remmink en Timmerman elkaar voor de voeten liepen. Diphoorn kreeg nog een klein kansje op de aansluitingstreffer voor de rust maar keeper Ekkel zat er weer goed bij. Na de rust veranderde niet veel aan het spelbeeld. Over en weer werd het spel wat ruwer en scheidrechter van der Veen moest regelmatig het gesprek aangaan met vooral Elim spelers. Hij hield vanmiddag echter zijn gele kaarten op zak. De bal uit de draai geschoten door vrijstaande aanvoerder Kuiper naar ruim een uur spelen bepaalde de eindstand op 0-3. Het fysiek sterker spelende Den Ham kon met meer dan een tevreden gevoel huiswaarts keren omdat het vandaag belangrijke punten pakte om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Volgende week speelt Elim tegen rode lantaarndrager Enter Vooruit.

Keepers in de hoofdrol

Uit de eerste vrije trap kreeg M. Doldersum deze middag de eerste kans om te scoren maar hij zag zijn bal naast gaan omdat keeper Ekkel tijdig zijn been uitstak. Maar de terugkerende Lunenborg moest een redding doen om de 0-1 van Kuiper te voorkomen. Na een goeie uitval kregen zowel M. Doldersum als Diphoorn beide een kans maar keeper Ekkel wist tot twee keer toe redding te brengen voor zijn team.

Een vrije bal die snel werd genomen kon door Lunenborg worden gekeerd maar de afvallende bal viel voor de voeten van aanvoerder Kuiper. Deze werd onnodig gevloerd binnen de bekende lijnen en scheidsrechter van der Veen wees resoluut naar de stip. Gemakkelijk schoot hij de bal onhoudbaar binnen voor Lunenborg (0-1). Na miscommunicatie in de Elimmer verdediging kwam de bal via het been van aanvoerder Boertien over de achterlijn gerold. De corner genomen door Schurink werd prachtig door Prij achterwaarts in de voeten gekopt van Timmerman. Met deze buitenkans wist hij wel raad en zo stond sc Elim tegen een 0-2 achterstand aan te kijken.

Falende coaching

Den Ham kreeg hierna meerdere corners te nemen omdat de coaching in de achterhoede niet goed liep, maar gelukkig werd hier niet uit gescoord. Vanaf de linkerzijde gaf M. Doldersum een afgemeten voorzet op zijn broer Daymen maar deze kopte er net onderdoor bij de tweede paal. Hierna volgende enkele overtredingen aan beide zijden waarvoor scheidsrechter van der Veen mogelijk een gele kaart had kunnen geven, maar hij besloot om ze vandaag op zak te houden. Vlak voor rust liepen Remmink en Timmerman elkaar voor de voeten en zagen ze zo de bal over de achterlijn gaan. Diphoorn kreeg nog een klein kansje op de aansluitingstreffer maar zijn slap schotje werd door keeper Ekkel gekeerd. Een corner genomen door Veurink kon door Lunenborg van de lijn worden gered waar de Hammer spelers dachten dat het een doelpunt was. Een kleine kansje uit een afvallende bal door Y. Benjamins werd door keeper Ekkel naast gekeken. Zo keek sc Elim met rust tegen een achterstand aan en had het de loodzware taak om nog driemaal te scoren om de winst thuis te behouden.

Tegen zichzelf spelen

Na de rust kreeg Den Ham snel enkele vrije trappen te nemen. Gemopper op de scheidsrechter was het resultaat maar hij liet zich niet van de wijs brengen. Het resultaat was wel dat Elim zelf er niet beter op ging spelen en steeds meer tegen zichzelf ging voetballen met onderling gemopper over en weer. Een mooie volley na een assist van D. Doldersum vanaf rechts van Y. Benjamins kon worden gekeerd. Aan de andere kant ging een hard afstandsschot van Remmink hoog over en van Timmerman ging naast. Den Ham voerde hiermee de druk wat op, om mogelijk de genadeklap uit te delen. Prij was zowaar dichtbij een aansluitingstreffer maar wist niet te scoren van dichtbij.

Oude voetbalwet in werking

Uit de tegenaanval ging de alom bekende voetbalwet in werking. Als jezelf niet scoort doet de tegenstander het wel en zo geschiedde. Fraai uit de draai scoorde aanvoerder Kuiper deze middag voor de tweede keer voor zijn ploeggenoten (0-3). Hierna volgende enkele wissels maar het leverde niet het gewenste resultaat op. Een snelle uitval leverde bijna de 0-4 op want met een hard schot op de lat op van Timmerman kwam Elim goed weg. Iedereen dacht dat het een buitenspelsituatie betrof behalve grensrechter Hoogeveen en de scheidsrechter van de Veen hadden het beiden anders gezien.

Invaller Gritter schoot met zijn linkerbeen nog een keer in het zijnet na een assist van M. Doldersum. Klomp werd teruggefloten voor een buitenspel situatie en kreeg even later nog een kansje om te scoren maar kopte tegen een tegenstander aan. Elim was deze middag niet bij machte om een gezamenlijk vuist te maken. Volgende week speelt het tegen degradatiekandidaat Enter Vooruit uit de gelijknamige woonplaats.

Nieuws

menu