Ongelukkige nederlaag VVAK

VVAK ziet hier de bal rakelings langs het doel gaan.

VVAK ziet hier de bal rakelings langs het doel gaan. Foto: Andre Weima Fotografie

Zowel VVAK als VCG had een zeer matige seizoenstart achter de rug met slechts 4 wedstrijdpunten. Na de forse nederlaag in en tegen Nagele wilde VVAK zich thuis graag revancheren. Tegen de verhouding in werd de thee opgezocht met een 1-0 stand in het voordeel van de thuisclub. De tweede helft gingen beide teams gelijk op, maar na negentig minuten stond er een 1-2 stand op het scorebord in het voordeel van de mannen van trainer Harjo van de Valle van VCG.

Beide teams waren door diverse blessures en afmeldingen niet compleet. VVAK begon met twee A-junioren in de basis, Jarnick Gresnight en Julian Logtenberg. Zonder publiek was het VCG dat vanaf de aftrap onmiddellijk de aanval zocht. Met de snelle Levi Dekker moest de VVAK-verdediging enkele keren attent reageren op de aanvalsgolven van VCG. In de 6de minuut was het Dinand Post die een vrije trap ruim over het doel van Tim Stille schoot. Enkele minuten later begaf de thuisclub zich voor het eerst op de helft van de tegenstander. Een schot van Marc Padding werd een prooi voor keeper Sander v.d. Sleen van VCG. Ook een prima streep van Julian Logtenberg belandde in de handen van de keeper. In de 14de minuut was er een uitstekende aanval via Enrico Schonewille die vervolgens Mark Brinks op maat bediende, echter zijn lob ging over de goal van Stille. Na vijftien minuten kwam VVAK steeds beter in haar spel en kreeg enkele kansen via doelpogingen van Robbin Zomer en Julian Logtenberg, maar zonder resultaat. Maar ook VCG kreeg kansen. Een goed genomen corner belandde bij Erwin Doorn. Zijn schot werd echter door doelman Stille van de doellijn gekeerd. In de 23ste minuut ging op links Vincent Drent er vandoor en omspeelde een aantal spelers van VCG. Zijn prima voorzet werd ternauwernood door Robbin Zomer over het doel geschoten. Hierna een snelle counter via Dyon Bruins die door Julian Logtenberg over de goal werd geschoten. Drie minuten voor rust had VCG op voorsprong moeten komen. Doelman Tim Stille leverde via een uittrap de bal zomaar in bij Levi Dekker. Met de hoek voor het uitzoeken profiteerde hij niet en schoot rakelings naast de verkeerde kant van de paal. Twee minuten later viel dan toch eindelijk een goal. Vanaf de eigen helft ging Vincent Drent op links razend snel richting de zestien van VCG. Zijn voorzet werd door Erik Sieders onhoudbaar achter doelman v.d. Sleen geschoten en dat betekende 1-0. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Tweede helft een gelijkopgaande wedstrijd

Bij aanvang van de tweede helft kwam VCG beduidend beter uit de kleedkamer dan de thuisclub. Al in de 49ste minuut kwam VCG langszij. Good Old Erwin Doorn was trefzeker met een lage schuiver in de verre hoek en liet doelman Stille dan ook volstrekt kansloos (1-1). Hierna gingen beide teams op jacht naar een doelpunt, maar hadden het vizier niet op scherp staan. In de 58ste minuut was er een voorzet van Dyon Bruins, die door Marc Padding over het doel werd gelepeld. Ook aan VCG-zijde waren er doelpogingen van Enrico Schonewille en Dinand Post, die door de keeper van VVAK onschadelijk werden gemaakt. Ook een schot van Levi Dekker van VCG ging naast de goal. VVAK had daarentegen de pech dat zowel Dyon Bruins als Robbin Zomer hun kopkansen niet in goals wisten om te zetten.

Beide trainers gingen in het laatste kwartier veelvuldig wisselen. Toch kwam er een winnaar op gelukkige wijze tot stand. In de 78ste minuut werd een schot van Enrico Schonewille via de rug van Remco Benjamins van richting veranderd en verdween kansloos langs de grabbelende Stille. In de letterlijk duistere slotfase (de scheidsrechter wenste geen kunstlicht) werd er niet meer gescoord. Zonder blessuretijd werd er na exact negentig minuten afgefloten en kon VCG drie belangrijke punten bijschrijven.

Volgende week speelt VVAK een uitwedstrijd tegen Alcides uit Meppel.