Olympia's team turnt zich met mooie oefeningen naar vierde plaats tijdens de halve finales NK in Den Haag

V.l.n.r.: Marieke de Groote, Karin Vos, Lonneke Verhage, Inge van der Goes, Anita Koster, Selma Pekel en Elise Mulder.

V.l.n.r.: Marieke de Groote, Karin Vos, Lonneke Verhage, Inge van der Goes, Anita Koster, Selma Pekel en Elise Mulder.

Vijf turnsters van vereniging C.G.V. Olympia Hoogeveen hadden zich voor de halve finales NK turnen als team geplaatst. Met een bus vol supporters werd de reis afgelopen zaterdag vroeg begonnen.

Bij aankomst konden de supporters konden gelijk naar de tribunes en de turnsters maakten zich klaar voor de wedstrijd. Na de warming-up startte het team bij het toestel sprong. Bij elk toestel kwamen drie turnsters in actie. Voor sprong waren dat Marieke de Groote, Selma Pekel en Karin Vos. Alle drie sprongen ze een half in half uit. Karin zou alleen dit onderdeel turnen en wilde daarom een goede sprong springen. Het was fijn dat haar half in half uit goed ging. Met een 10.250 van de jury kan ze met een tevreden gevoel terugkijken op dit toestel. Selma behaalde een 11.000 op sprong en Marieke een 11.350. Marieke scoorde hiermee zelfs de één na hoogste score van de wedstrijd.

Tussentijds derde

Na sprong stond het team op een tussentijdse derde plek. Daarna was het tijd voor het toestel brug ongelijk. Dit onderdeel werd geturnd door Selma Pekel, Elise Mulder en Inge van der Goes. Voor Inge en Elise was dit hun eerste onderdeel, spannend dus. Inge deed een salto halve draai als afsprong en was blij dat dit element goed gelukt was. De jury was daar wel wat streng, maar desondanks hebben ze nette scores behaald. Een 10.400 voor Inge, een 9.400 voor Selma en een 8.133 voor Elise. Zo zaten ze al op de helft van de wedstrijd. Ondertussen was het spandoek dat een aantal supporters had gemaakt opgehangen om de turnsters aan te moedigen. Natuurlijk werd na elke oefening ook flink gejuicht en geklapt.

Na een ronde rust mochten de turnsters naar het toestel balk. Dit is altijd een moeilijk onderdeel, omdat het lastig is om op zo’n smalle balk verschillende sprongen, radslagen en arabieren te maken. Inge, Marieke en Elise deden hun oefening op de balk. Marieke was geblesseerd aan haar arm, waardoor het pijnlijk was om op haar handen te staan. Dit was niet te merken, want ze turnde een keurige zijwaartse handstand op de balk en kreeg een 9.933 voor haar oefening. Elise was de hele week ziek geweest en was nog steeds niet helemaal fit. Ze heeft een stabiele oefening geturnd met een hoge wisselspagaatsprong. Ze werd hiervoor beloond met 8.900. Inge kreeg van de jury een 10.200 voor haar balkoefening.

Vloeroefening met artistieke uitstraling

Het team ging als laatste naar het toestel vloer. Dit is het favoriete toestel van Selma, Marieke en Inge en daarom mochten zij hierop hun oefening laten zien. Marieke laat altijd mooie hoge acrobatische series zien en ook zaterdag was dit het geval. Vooral haar arabier gevolgd door een halve schroef was hoog uitgevoerd. Marieke heeft voor haar vloeroefening een 10.033 gekregen. Bij de districtswedstrijden staat Selma bekend om haar vloeroefening met artistieke uitstraling. Ze heeft kort geleden nieuwe muziek uitgekozen voor haar oefening en heeft een nette oefening neergezet, wat werd beloond met een 10.067. Inge mocht de wedstrijd afsluiten met haar vloeroefening. Ze deed voor het eerst een overslag streksalto op een wedstrijd en waardoor ze een hogere D-score heeft gescoord. Ze heeft van de jury een 10.267 gekregen voor haar oefening.

Eindresultaat een vierde plek

Alle scores werden bij elkaar opgeteld en de turnsters van C.G.V. Olympia Hoogeveen hebben samen een score van 119.784 behaald. Hiermee hebben ze een nette vierde plek behaald op de halve finales van het NK. De turnsters mogen tevreden zijn met deze plek. Na de wedstrijd zijn de turnsters met alle supporters met de bus weer teruggebracht naar Hoogeveen.