Olympia turnsters in actie in Staphorst, waar tijdens een gezellige wedstrijd mooie team en individuele prestaties werden neergezet

V.l.n.r.: Aurely Boer, Jasmijn Drenth, Penny Kruis en Loïse van Dalen.

V.l.n.r.: Aurely Boer, Jasmijn Drenth, Penny Kruis en Loïse van Dalen. Foto: Marieke de Groote

De turners van Olympia moesten al vroeg beginnen in Staphorst, maar dat maakte niet uit, de meiden hadden er zin in. Er werd op meerdere onderdelen geturnd als team. Ook individueel waren er prijzen te bemachtigen en dat werd ook door drie dames van Olympia gedaan.

Er werd begonnen met het onderdeel sprong waar de meiden een mooie overslag, half in en half in half uit lieten zien. Vervolgens gingen de brug ongelijk. Veel deelneemsters hadden blaren op hun handen en waren wat zenuwachtig. De oefeningen werden mooi geturnd, maar helaas wel een paar vallen. Daarna gingen kwam het derde toestel: balk. De meiden zijn er helaas allemaal één keer afgevallen, behalve Pien. Die bleef gelukkig wel staan. Als laatste kwam de oefening op de vloer. Er werd geknald op vloer en daarmee werden mooie scores behaald. Eén team is vierde geworden en het andere team tweede. Sophie Spit heeft individueel een mooie tweede plaats behaald.

Middenbouw niveau vier

In wedstrijd twee was het de beurt aan middenbouw niveau vier. Dit team had er zin in en waren minder zenuwachtig als anders. Ze begonnen bij brug ongelijk waar ze mooie salto’s af lieten zien. Daarna kwam balk waar ze helaas allemaal één keer afgevallen zijn. Loïse van Dalen blesseerde haar enkel door zo’n val. Dit stoorde haar gelukkig niet in de volgende oefening op de vloer. De meiden hebben een mooie oefening op muziek laten zien. Als laatste kwam sprong. Allen sprongen een mooie overslag en half in en landen keurig tot stilstand. Het was een super gezellige wedstrijd wat resulteerde tot een vierde plek voor het team.

Bovenbouw E in actie

Ook in wedstrijd twee kwamen de bovenbouw meiden van niveau E in actie. Zij startten hun wedstrijd op de balk, waar ook zij allemaal een keer ernaast stonden i.p.v. op de balk. Gelukkig kwam daarna de vloer voor hen, waar ze allemaal met plezier hebben geturnd. Ze kwamen dan ook allemaal met een grote glimlach van de vloer af. Op de pegasus sprongen ze er met gemak overheen en als laatste turnden de meiden op de brug ongelijk wisselende oefeningen. De een ging mooi vlot achter elkaar en de ander had nog wat stoppen in haar oefening. Al met al ging Anouk Wittering met de derde plaats ervandoor en Susan Westerbeek met de zilveren medaille.

Laatste groep

De meisjes van niveau 5 waren in de laatste wedstrijdronde aan de beurt. Ook zij moesten beginnen bij de balk. De handstand en radslag vinden ze best nog wel eng om te doen, maar ging dit keer alweer beter dan de vorige twee wedstrijden. Bij de vloer sprong Eva Verhage voor het eerst een arabier-flikflak waar ze erg trots op was. De sprongen hurksprong, arabier en overslag over de kast gingen ook veel beter. Het laatste toestel voor deze meisjes was de brug ongelijk. Dit werd door hen allemaal verschillend uitgevoerd, de een deed salto af en de ander een ondersprong. Het fijne bij deze oefenstof is dat dit kan. Je mag zelf kiezen wat bij jou past. Uiteindelijk mochten de meisjes een medaille ophalen voor de vierde plaats.