OldStars walking korfbal van start in Elim

Walking korfbal bij Elko gaat van start.

Walking korfbal bij Elko gaat van start. Foto: Elko

Ouderen kunnen 4 september bij KV Elko gratis kennismaken met OldStars walking korfbal. De clinic is voor oud-korfballers die blessuregevoelig zijn of minder hard lopen maar ook voor geïnteresseerden met weinig of geen korfbalervaring.

KV Elko start 4 september met de eerste groep walking korfballers. Met OldStars walking korfbal biedt het Ouderenfonds, in samenwerking met Sport Drenthe en het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV), een aangepaste spelvorm aan voor korfbal op latere leeftijd.

De beweegvormen zijn aangepast op de 55-plusser en naast bewegen staat het ontmoeten en sociaal contact centraal.

60-jarig bestaan

„Deze kick-off krijgt een feestelijk karakter om ons 60-jarig bestaan te vieren en wordt gestart met koffie en gebak en afgesloten met een hapje en een drankje”, vertelt Gerda Jonkman van de club. Irma Profijt van het KNKV zal hierbij aanwezig zijn.

Aanmelden

Aanmelden voor de kick-off op 4 september kan via Gerda Jonkman op bestuur@kvelko.nl of via 06-10469819.

OldStars walking korfball bij KV Elko


Het Nationaal Ouderenfonds zet zich met OldStars walking korfbal in voor de verbetering van de vitaliteit van ouderen en het aanmoedigen van belangrijke sociale verbinding. Korfbal is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen. De belangrijkste aanpassingen zijn niet rennen, op 1/4 van het veld in de breedte, 4 tegen 4, schieten mag altijd en niet springen bij schieten.


‘Voor iedereen die op een ontspannen manier wil bewegen’.

Het programma voor de kick-off op 4-9-2021

  • 10:00 Inloop met koffie en gebak
  • 10:15 Welkomstwoord door Gerda Jonkman
  • 10:30 Start clinic OldStars walking korfbal
  • 11:30 Afsluiting met een hapje en een drankje


OldStars voor alle ouderen

OldStars is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. Bij OldStars kunnen ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger. Het Nationaal Ouderenfonds neemt hiermee, samen met partners Menzis, VWS, RCOAK, Zabawas en Stichting Sluyterman van Loo, de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving.

Na OldStars walking football lanceerde het Ouderenfonds al succesvol 14 nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers zoals onder andere OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketbal, OldStars tennis, OldStars walking handbal en OldStars walking rugby.

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!