Offerein Voetbaltoernooi in Hoogeveen gaat 14 augustus van start. ‘Voldoende weerstand voor alle ploegen’

Vv Hoogeveen was vorige editie de winnaar. Foto: Gerjo Stegeman VV Hoogeveen

Het Offerein Voetbaltoernooi gaat op 14 augustus van start. Het is de negende editie van het door HZVV en VV Hoogeveen georganiseerde toernooi. Ook op dinsdag 17 augustus en zaterdag 21 augustus wordt gespeeld.

Net als in 2019 strijden de hoofdklassers en eersteklassers om de AH Offerein Bokaal en de tweede- en derdeklassers om de Paviljoen Nijstad Cup. ‘De nieuwe opzet is ons destijds uitstekend bevallen’, vertelt Ferdinand Hup namens de organisatie in een persbericht.

‘Krachtverschillen zijn minder groot’

‘Doordat we het toernooi hebben opgesplitst zijn de krachtverschillen minder groot. Hierdoor ontstonden er leuke wedstrijden met voldoende weerstand voor alle ploegen. Iets wat voor de trainers en spelers natuurlijk van grote waarde is.’

Geen onderscheid in prijzengeld

De waardering voor alle ploegen is even groot, benadrukt Hup. ‘We hebben er bewust voor gekozen om qua prijzengeld geen onderscheid te maken tussen beide poules. Dat betekent dat de winnaars van beide toernooien evenveel krijgen. Dat geldt ook voor de overige klasseringen.’

Hoogeveen zondag, HZVV, VKW en Pelikaan S zullen strijden om de AH Offerein Bokaal. De vier deelnemers strijden in een halve competitie om de eindzege. Zaterdag 14 augustus speelt HZVV om 20.00 uur tegen VKW en Hoogeveen zondag op dezelfde tijd tegen Pelikaan S. De ‘kraker’ tussen Hoogeveen zondag en HZVV staat voor zaterdag 21 augustus op het programma.

Zeven tweede- en derdeklassers en HZVV 2 strijden om de Paviljoen Nijstad Cup. De Weide is na een aantal jaren afwezigheid weer terug. Zij spelen zaterdag 14 augustus tegen LTC op het hoofdveld van Hoogeveen. ZZVV neemt voor de eerste keer deel en zal aantreden tegen Dalen, dat ook nieuw is. HZVV 2 neemt het op tegen Hoogeveen zaterdag. Verder zal ook DVC Dedemsvaart van de partij zijn. Dit is een samensmelting van de eerste teams van SCD’83 en SV Dedemsvaart. Zij nemen het op tegen het Asser Achilles 1894. Alle wedstrijden om de Paviljoen Nijstad Cup beginnen om 18.00 uur.
De winnaars van de 1 e ronde strijden dinsdagvond 17 augustus verder om plek 1 t/m 4 en de verliezers om plek 5 t/m 8. De te spelen wedstrijden worden zaterdag 14 augustus zo snel mogelijk bekendgemaakt. De wedstrijden beginnen om 18.30 uur.

De entree is bij vv Hoogeveen. De ingang bij HZVV is gesloten. Jeugd tot 14 jaar kan gratis naar binnen.

Meer informatie over het toernooi via is hier te vinden.

Nieuws

menu