Nomineer Hoogeveense sporters voor het Sportgala Drenthe 2021

De winnaars van het Sportgala 2019. In plaats van een nieuw Sportgala besteed een speciale televisie-uitzending aandacht aan de Drentse sport. Foto: Sportgala Drenthe

Individuele sporters en sportploegen kunnen weer worden genomineerd voor het Sportgala Drenthe. Nomineren is mogelijk tot en met 19 januari door een mail te sturen naar sport@hoogeveen.nl.

Er zijn vier categorieën: sportvrouw, sportman, sportploeg en sporttalent. Wie een sporter of sportploeg nomineert wordt gevraagd een kort verhaaltje te schrijven over de prestaties van de betreffende sporter of sportploeg. Belangrijk is om daarbij data van kampioenschappen te vermelden. Uit de binnengekomen nominaties kiest de jury de Hoogeveense sporters die vervolgens worden genomineerd voor het Sportgala Drenthe 2021.

Criteria

Er zijn enkele criteria waar aan moet worden voldaan. De sporters moeten in de gemeente Hoogeveen wonen, ze hebben een eerste plaats op provinciaal niveau of een eerste, tweede of derde plaats op nationaal, Europees of wereldniveau behaald. Teams moeten kampioen zijn geworden in hun klasse. Alleen het eerste team dat kampioen is geworden, komt in aanmerking. De beoefende sport moet aangesloten zijn bij de Nederlandse sportorganisatie NOC*NSF.

Voor meer informatie: sportfunctionaris Gerdo van Dalen, gerdo.van.dalen@dewoldenhoogeveen.nl, telefoon: 06-5280764.

Het Sportgala Drenthe 2021 vindt plaats op 28 maart 2022 in het Atlas theater in Emmen.

Nieuws

menu