Nipte winst VVAK bij NKVV

De VVAK verdediging wordt op de proef gesteld. Foto: L.Meinen

Zonder de geschorste keeper Tim Stille moest VVAK aantreden tegen NKVV. Op een zon overgoten en prachtig sportcomplex werd de thee opgezocht met een 0-1 stand. Na negentig minuten stond er 1-2 stand op het scorebord in het voordeel van VVAK.

Na een indrukwekkende muisstille minuut stilte ter nagedachtenis aan de onlangs overleden oud eerste elftal speler Meindert Lunenborg van NKVV floot de jubilerende scheidsrechter Vree Egberts voor de aftrap. Beide teams stonden op de ranglijst gelijk met 4 punten. De eerste tien minuten begon VVAK slecht aan de wedstrijd, maar invalkeeper Bert Kamphuis werd niet op de proef gesteld door de voorhoede van NKVV. Aan de ander kant werden de aanvallen van VVAK via Robbin Zomer en Bastin Vrielink een prooi voor de uitstekende doelverdediger van NKVV Mike Deuten. In de twaalfde minuut kwam VVAK op voorsprong via een prachtige voorzet op maat van Joran Botter die door Bastin Vrielink werd binnen geschoten (0-1). Na deze treffer kwam NKVV diverse malen tot de zestien van VVAK via de snelle Damien Pol maar dit leidde niet tot scoringskansen voor de thuisclub. Zo kabbelde de wedstrijd voort en ging VVAK de rust in met een 0-1 stand.

Tweede helft VVAK vaak onder druk

Na de thee probeerde NKVV zo snel mogelijk achterstand gelijk te trekken. Maar de verdediging van VVAK onder leiding van captain Remco Benjamins gaf geen krimp. Het spel golfde op en neer met voor beide doelen kleine mogelijkheden. Van VVAK zijde hadden Tristan Vredenborg en Dyon Bruins een paar mogelijkheden maar keeper Deuten was beide keren attent. In de 64e minuut kwam NKVV op een verdiende 1-1. Een lange rush van de snelle Damien Pol vanaf de middenlijn waarbij vier spelers van VVAK in de luren werden gelegd, rondde hij keurig af en passeerde de kansloze keeper Kamphuis. Na deze gelijkmaker had de actieve Dyon Bruins de 1-2 op zijn schoen, maar zijn lob verdween over de goal. In de 81e minuut stuurde Remco Benjamins met een strakke pass Dyon Bruins de diepte in. Deze aanval werd vervolgens doeltreffend afgerond door invaller Gerben Mennink en dat betekende de 1-2. Na een hectische slotfase met een aantal goede mogelijkheden en drie corners op rij wist NKVV doelman Kamphuis niet te passeren en kon VVAK de tweede overwinning op rij vieren. Volgende week speelt VVAK een thuiswedstrijd tegen Nieuw Balinge, aanvang 14.30 uur.

Nieuws

menu