Nipte nederlaag VVAK, de oranje groenen kunnen tot slotfase van inhaalwedstrijd Steenwijk bijhouden

VVAK kan tot slotfase bijblijven.

VVAK kan tot slotfase bijblijven. Foto: Lucas Meinen

In de inhaalwedstrijd tegen de nummer 2 vv Steenwijk heeft VVAK de punten moeten laten aan de thuisclub. Beide teams zochten de thee op met een 0-0 stand. In de tweede helft vielen er 3 goals te noteren en na negentig minuten stond er een 2-1 stand op het scorebord in het voordeel van vv Steenwijk.

In de heenwedstrijd was VVAK compleet weggespeeld door vv Steenwijk met als resultaat een forse nederlaag. Vandaag was daar gelukkig geen sprake van. Door werkzaamheden mistte VVAK een tweetal basisspelers. In de beginfase had VVAK een aantal beste kansen om de score te openen. Gerben Mennink had de pech dat zijn schot van de doellijn werd gehaald en Dyon Bruins zag zijn schot op de paal belandden. Ook vv Steenwijk schoot een keer op de paal. In de 30e minuut werd Dyon Bruins na een mooie aanval keurig vrijgespeeld maar helaas vrij voor de keeper schoot hij naast de goal. Kort hierna was het Gerben Mennink die een prima aanval van VVAK niet doeltreffend wist af te ronden. Beide teams gingen de rust in met een 0-0 stand.

Wissels bij Steenwijk bepalen de uitkomst

Bij aanvang van de tweede helft had vv Steenwijk een drietal wissels doorgevoerd, en naar later met succes. VVAK was in de eerste helft de bovenliggende partij, vv Steenwijk, met name voetballend, de tweede helft. Toch kwam VVAK op voorsprong. In de 48e minuut werd een goed genomen vrije bal van Dyon Bruins door Robbin Zomer strak ingeschoten, 0-1. Hierna was vv Steenwijk veelal in de aanval met diverse kansen maar keeper Tim Stille redde een aantal keren zeer bekwaam. Halverwege de tweede helft beging Jarnick Gresnight een lichte overtreding op randje 16 die tot ontsteltenis van menige VVAKer een penalty opleverde voor de thuisclub. Het kadootje werd gretig uitgepakt door Nick Jansen die nipt keeper Stille wist te verslaan, 1-1. De druk werd voor de bezoekers steeds groter en na knullig verdedigen van VVAK scoorde de ingevallen pas 17 jarige Bas Oosterhuis de bevrijdende 2-1. In de slotfase had vv Steenwijk de beste kansen om de score te verhogen maar door beide teams werd er niet meer gescoord. Gelet op met name de tweede helft een verdiende overwinning voor vv Steenwijk. Volgende week speelt VVAK een uitwedstrijd tegen SV Nieuw Balinge, aanvang 14.30 uur.