Nipte maar verdiende zege SCN op Angelslo

SCN wint door strafschop van Angelslo. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

SCN heeft afgelopen zaterdag in eigen huis een magere 1-0 overwinning geboekt op SC Angelslo. Uitblinker van de wedstrijd was Angelslo-doelman Jordy Tent, die met enkele fraaie reddingen zijn ploeg lang op de been hield.

SCN begon sterk aan de wedstrijd en creëerde tal van mogelijkheden. Al in de tweede minuut was Patrick Aasman dicht bij de openingstreffer. Hij ontving de bal van Stefan Bruinsma in het strafschop gebied maar Aasman wist de snel uitkomende Jordy Tent niet te passeren. Zes minuten later was de thuisploeg opnieuw dichtbij. Roy Zwiers kopte de bal uit een vrije trap van Marco Bruinsma op de lat. Bruinsma had in de eerste helft zelf ook het vizier tweemaal niet op scherp staan. Zijn schoten van rand strafschopgebied belandden respectievelijk naast de goal en in de handen van doelman Tent. Voor het rustsignaal kreeg SCN nog één mogelijkheid om op voorsprong te komen. Een indraaiende vrije trap van aanvoerder Bryan Marissen werd van richting veranderd, maar een razendsnelle reflex van Jordy Tent bracht redding. Angelslo had in de eerste helft niets in te brengen, maar door gebrek aan scherpte in de eindfase aan de kant van SCN bleef de 0-0 op het scorebord staan.

Strafschop helpt SCN

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. SCN bleef de bovenliggende partij die zoekende was naar de openingstreffer. Via invaller Jeffrey Marissen kreeg de thuisploeg de eerste kansen van de tweede helft. Een minuut nadat Marissen binnen de lijnen kwam werd Marco Bruinsma de diepte ingestuurd. Hij tikte de bal breed op Marissen, maar zijn inzet ging net langs de verkeerde kant van de paal. In de 63e minuut leek Marissen met het hoofd alsnog de 1-0 te maken, maar door opnieuw een katachtige redding van Jordy Tent bleef de gelijke stand op het scorebord staan. Tent leek zaterdagmiddag onpasseerbaar te zijn, maar in de 77e minuut moest ook hij het hoofd buigen. Nadat Marco Bruinsma een nieuwe kans om zeep leek te helpen, belandde de bal in het strafschopgebied voor de voeten van Jeffrey Marissen die op zijn beurt gevloerd werd. Scheidsrechter Kamman legde de bal op de stip waarna Marissen zelf achter de bal ging staan en de doelman de verkeerde hoek in stuurde (1-0). SCN kwam in het restant van de wedstrijd niet meer in de problemen waardoor het een nipte maar dik verdiende overwinning boekte.

Uitwedstrijd tegen SV Mussel

Volgende week staat voor SCN de uitwedstrijd tegen SV Mussel op het programma. Eerder dit seizoen stonden beide teams ook al tegenover elkaar. SCN wist destijds een 0-1 achterstand om te zetten in een verdiende 3-1 overwinning. Lukt het de mannen van trainer Bart Smid volgende week opnieuw om SV Mussel te verslaan?

Nieuws

menu