Nieuw waterveld bij de Hoogeveense Hockeyclub

Burgemeester Loohuis bespeelt samen met kinderen van HHC het vernieuwde hockeyveld aan de Sportlaan.

Burgemeester Loohuis bespeelt samen met kinderen van HHC het vernieuwde hockeyveld aan de Sportlaan. Foto: Andre Weima Fotografie

De Hoogeveense Hockeyclub hoopte er lang op, want het oude (zand-)veld was eigenlijk door de hockeybond al afgekeurd voor competitiewedstrijden. Na overleg met de gemeente (eigenaar) en inzet van vrijwilligers werd afgelopen vrijdag het nieuwe waterveld op een feestelijke wijze geopend door burgemeester Loohuis en wethouder Bisschop.

Het hockeyveld van de vereniging is compleet vernieuwd. Nadat veel leden en ouders geholpen hebben met het demonteren van het oude veld, is er een nieuw waterveld aangelegd. Op deze wijze gaat de hockeyvereniging mee in de ontwikkelingen binnen het hockey en is daarmee klaar voor de toekomst.

Feestelijke opening

De ondergrond onder het veld is geheel vernieuwd en voorzien van nieuw kunstgras. De hockeybond KNHB had het oude (zand-)veld eigenlijk al afgekeurd, en daarmee was dat duidelijk aan vervanging toe. De velden bij de hockeyclub zijn eigendom van de gemeente Hoogeveen. Na anderhalf jaar constructief overleg tussen de gemeente, beleidsadviseurs en de hockeyclub besloot men om het nieuwe veld als waterveld uit te voeren.

Een waterveld geeft een hogere balsnelheid en consistenter rollen van de bal dan andere soorten kunstgras. Een ander voordeel van een waterveld is dat brandwonden bij het vallen en glijden tot het verleden behoren. In het tophockey zijn watervelden al langere tijd de norm, maar ook bij de kleinere clubs ziet men het steeds vaker. Bij het nieuwe veld is ook gekozen voor de aanleg van ledverlichting. Hierdoor verwacht de club een forse stroombesparing. Met de huidige energieprijzen is dat extra welkom.