Nick Muysson redt eer van De Weide in energiek duel tegen Rolder Boys

Duel tussen Sander Jansen van Rolder Boys (rechts) en Lars Tiggelaar. Foto: Hilbrand Dijkhuizen

De tweede bekerwedstrijd voor VV de Weide vond plaats in Rolde bij Rolder Boys. In een energiek duel, met doelpunten vooral vlak voor en na rust, bepaalde de club uit Rolde de eindstand op 3-1 in het voordeel van de thuisploeg.

De eerste 20 minuten van de wedstrijd kenmerkte zich door een gretig en fel Rolder Boys, waar De Weide veel moeite mee had. De bezoekers kwamen er nauwelijks uit en het was mede aan keeper Tygo Woldman te danken dat het 0-0 bleef. Na 20 minuten kwam er meer evenwicht in de wedstrijd en kwam de club uit Hoogeveen meer aan voetballen toe.

Na een goede combinatie tussen Joost Bosma en Jasper Strijker kwam de bal bij Tim Mulder, wiens strakke lage inzet gepakt werd door de keeper .

In de 35ste minuut was het Lars Tiggelaar die na een goede individuele actie de bal dacht binnen te schieten, maar zijn bal ging voorlangs.

Ook de thuisploeg kreeg de nodige kansen en zag in de 40ste minuut zelfs een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. In de blessuretijd van de eerste helft, via een doorbraak over rechterkant en een goede voorzet was het Per Kirchoff die de thuisclub op 1-0 ruststand bracht.

Flitsende start tweede helft

De tweede helft begon flitsend. Binnen een minuut na stond het al 2-0 voor de thuisclub door een schitterende trap van buiten het strafschopgebied in de verre hoek door Niels stoffers

Echter nog geen minuut later was het Dennis Morssink die goed doorging en Nick Muysson de kans gaf om de 2-1 binnen te schieten vanaf rand 16.

Direct de aanval daarna kapte wederom Muysson zich goed vrij en schoot bijna de 2-2 binnen. Iets wat Joost Bosma ook net niet lukte uit de corner die daarop volgde. Aan de andere kant redde keeper Woldman in dezelfde minuut De Weide van een grotere achterstand.

Na deze tumultueuze beginfase kenmerkte de wedstrijd zich vooral door fysiek fel voetbal, dat zich vooral op het middenveld afspeelde.

Na wat kleine kansen over en weer, was het Niek Dubbelboer die in de 82ste minuut de wedstrijd in het slot gooide en de einduitslag van 3-1 op het scorebord zette. De Weide drong nog wel aan, maar kwam niet meer tot scoren.

Volgende week in en tegen Beilen kan kwalificatie voor de volgende ronde alsnog gerealiseerd worden.

Nieuws

menu