Neutrale toeschouwer winnaar bij Hollandscheveld tegen Ommen

Hollandscheveld kon Ommen niet bedwingen. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

In de wedstrijd van Hollandscheveld afgelopen zaterdag ontspon zich een wedstrijd op ‘de Oosthoek’ tussen twee teams die nauwelijks voor elkaar onderdeden.

De beginminuten waren voor de gasten. In de eerste minuut moest Koopman de bal al van de lijn halen en wie dacht dat Hollandscheveld wakker was had het mis. Een lange bal van achteruit zette Deuten alleen voor Vos en in tweede instantie tekende Deuten de 0-1 aan in de derde minuut. Het was Hagen die de 1-1 op het bord had moeten zetten toen hij weggestoken werd door Koopman, maar de poging ging langs de verkeerde kant van de paal. In de eerste helft ontliepen de ploegen elkaar niet veel meer, maar gescoord werd er niet.


Het eerste wapenfeit na rust was van Strijker, maar zijn vrije bal was een simpele prooi voor de keeper. Ommen bleef gevaarlijk, want een schot belande op de lat boven Vos. Gedragen door de wind liet D. Mol een afstandsschot los en de keeper van Ommen tikte hem net onder de lat vandaan. Een geweldige aanval van de thuisploeg had een beter lot verdiend, maar Hagen mikte net over. Maar 0-2 werd het toch uit een penalty van Merjenburgh. Totaal onnodig werd de bal achterin verspeeld en Vos trok aan de noodrem bij Bel. De ingevallen Bijl bracht de spanning terug in de wedstrijd door verwoestend binnen te knallen bij de eerste paal (1-2). Het was Veerman die de 1-3 had moeten maken maar 1 op 1 met Vos slaagde hij niet. Even later had Snippe de 2-2 op zijn schoen, maar in plaats van de bal door het net te jagen probeerde hij de bal te plaatsen en kon de keeper van Ommen redding brengen. Het was Veerman die zijn invalbeurt bekroonde met de 1-3 en wederom zag het centrum van Hollandscheveld er niet goed uit in deze situatie. Waar een puntendeling de juiste afspiegeling geweest was gingen de punten mee naar Ommen. Komend weekend reist het team af naar Nijeveen, waar het SVN’69 treft.

Nieuws

menu