De jeugdschakers van de Hoogeveensche Schaakclub spelen met een grote delegatie in Emmen. Nena Bruins pakt prachtige tweede plaats na het verslaan van grote concurrente

Nena Bruins geconcentreerd op haar spel. Hoogeveensche Schaakclub

Schaakclub Hoogeveen deed dit weekend met acht kinderen mee aan het GP-toernooi in Emmen. De meeste jeugdige schakers hadden met iets meer geluk een beker kunnen winnen. Nena Bruins deed het erg goed. Ze had de laagste rating van haar groep, maar werd knap tweede.

Nena wist vooraf dat het een moeilijk toernooi kon gaan worden. Dat leek ook de waarheid te worden toen ze de eerste partij verloor. Maar ze herstelde zich goed door in de tweede ronde knap te winnen. Toen ze in de derde ronde haar grote concurrente wist te verslaan was ze helemaal in de winning mood. Dat leverde haar uiteindelijk een mooie tweede plek op.

Grote delegatie

De Hoogeveense schakers waren met een grote delegatie naar Emmen gegaan. Kian Rust speelde voor het eerst een toernooi. Zo’n eerste toernooi is altijd spannend en onwennig. Kian begon goed, maar toen had hij wat pech. Hij liet zien over veel talent te beschikken daar de laatste twee partijen heel mooi te winnen. Broer en zus Pieter en Dieuwke Inia hadden lekker vakantie gevierd en begonnen een beetje vermoeid aan hun partijen. Dieuwke wist een partij met een mooie mat te winnen. Dat is iets waar ze tijdens de schaaklessen moeite mee heeft. Pieter had in het begin erg veel pech, maar wist uiteindelijk een mooie partij te winnen.

Thomas Roeten bijna in de prijzen

Hugo Roeten heeft dit jaar al veel bekers binnengesleept. Daardoor was het deze keer in een sterkere groep ingedeeld. Hij won twee partijen, maar dat was niet genoeg voor nog een beker. De broer van Hugo, Thomas Roeten, heeft onlangs zijn eerste toernooi gespeeld. Deze keer begon hij slecht, maar door vier overwinningen viel hij bijna nog in de prijzen. Joas Dekker een Lyvia de Jonge speelden misschien wat onopvallende toernooien. Ze speelden niet goed, maar zeker ook niet slecht. Besher Mousa speelde in groep met moeilijke tegenstander. Na een moeilijk begin met twee nederlagen, liet hij zien echt bij te jeugdtoppers te horen.

Nieuws

menu