Nederlaag voor De Weide tegen koploper Gorecht

De Weide speelt tegen Gorecht in Hoogeveen

De Weide speelt tegen Gorecht in Hoogeveen Foto: André Weima

De Weide heeft in het thuisduel tegen de koploper in de 2de klasse geen potten kunnen breken. Trainer Marcel Smid van de groenwitten kon in dit duel op maar liefst vijf geblesseerde basisspelers geen beroep doen.

In de 9de minuut opnieuw een tegenslag voor de thuisclub. Binnen de beruchte lijnen was het Greving die een overtreding beging waarvoor een terechte strafschop werd gegeven door leidsman Zuidema. Door Hekman werd de bal onberispelijk achter een kansloze doelman Woldman geschoten. Na deze openingstreffer namen de gasten het initiatief en De Weide kon in deze fase daar weinig tegenover zetten.

Dot van een kans

In de 16de minuut een dot van een kans voor de gasten, maar Morsink kon de 0-2. In 18de minuut de eerste mogelijkheid voor de groenwitten. Strijker schoot rakelings naast. Even later een opnieuw een prima kans voor de thuisploeg. Na een voorzet van Strijker schoot Ronkes prima in, maar doelman Bouwkamp van de gasten wist deze inzet met veel moeite toch te keren. In de 24ste minuut kwamen de gasten op een 0-2 voorsprong. Na een grove verdedigingsfout bij de groenwitten tikte Hazewinkel van dichtbij binnen. In de 33ste minuut een prima kans op de aansluittreffer voor de thuisploeg.

Een schot van Bosma scheerde rakelings over de lat. Na de thee was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Na een voorzet van Morsink schoot Strijker rakelings naast. De beste mogelijkheid voor de groenwitten kwam even later toen na een vrije bal van Mulder de bal door doelman Bouwkamp met veel moeite naast gewerkt kon worden. Even later opnieuw een mogelijkheid via Mulder, maar zijn inzet ging nu rakelings naast.

Meer initiatief

De Weide probeerde meer het initiatief te nemen en kreeg in de 61ste minuut de beloning, toen Bosma in het beruchte gebied ten val werd gebracht. Bosma schoot zelf de 1-2 aansluittreffer achter de doelman van de gasten. De aansluittreffer gaf groenwitten energie, want even later opnieuw een prima mogelijkheid, maar de inzet van Pullen kon rakelings via een verdediger tot corner worden verwerkt. Slordig balverlies bij de groenwitten leidde in de 70ste minuut tot de 1-3 en de beslissing in de wedstrijd. De Weide probeerde met veel energie de dreigende nederlaag te voorkomen, maar moest helaas de vijfde nederlaag incasseren.