Myrtle Meinen is Drents Dressuurkampioene

Myrtle Meinen haalde de eerste plek. Foto Myrtle Meinen

De dressuurruiters en amazones van Drenthe hebben de afgelopen maanden drie selectiewedstrijden gereden en afgelopen weekend was de eerste finaledag.

Voor Myrtle Meinen uit Hollandscheveld was dit een succesvolle rit. Met een score van 70,750 procent werd ze eerste in de klasse L2 met haar paard Netflix W en daarmee mag ze zich een jaar Drents Kampioen noemen.

Wedstrijdspanning

Met dit kampioenschap is er nog geen eind aan de indoor wedstrijdspanning. Met deze winst heeft de combinatie ook een startbewijs binnengehaald voor het Nationaal Kampioenschap indoor dat op 24 februari in het hoofdkwartier van de paardensport in Ermelo, gehouden wordt.

Gouden karakter

„We hebben Netflix W (Just Wimphof x Vivaldi) zadelmak als 3-jarige gekocht eind 2021 via MT-Stables. Fokker is Stal Fanita Hoeve”, vertelt Myrtle trots. „Hij heeft een gouden karakter en veel looplust, dus dat is heel fijn rijden.” De combinatie komt uit voor de Milleniumruiters en wordt getraind en gecoacht door Loes Corsel in Coevorden, waar de paarden ook verblijven.

Selectiemomenten

Vorig jaar oktober maakten Myrtle en Netflix hun L2 debuut tijdens de ‘Doaler Dressuur Competitie’ waar ze een tweede plaats in het overall klassement behaalden. „Dat was een goede voorbereiding voor dit indoorkampioenschap,” legt Myrtle uit. „Hiervoor hebben we deelgenomen aan drie selectiewedstrijden. Bij de eerste dag deden er 36 combinaties mee. Tweeëntwintig daarvan hebben twee of alle drie de selectiemomenten meegereden. De beste tien mochten uiteindelijk door naar de finale afgelopen zaterdag waar we streden om twee tickets voor deelname aan het NK in Ermelo. Ja, ik ben supertrots dat het gelukt is!”

Nieuws

menu