Multidisciplinair team racet op zonne-energie

Het team van het noorden komt door de technische goedkeuring.

De iLumen European Solar Challenge (IESC) wordt dit weekend op het circuit de Zolder in België verreden. Zaterdag en zondag gaat het multiculturele en multidisciplinaire team van Top Dutch Solar Racing uit Groningen voor de tweede keer meedoen.

“Het is een waardevolle leerervaring ter voorbereiding van de Bridgestone World Solar Challenge in Australië” zegt Rick Eichelsheim, teammanager. Het team bestaat uit de drieëntwintig nieuwe leden die ondersteund worden door een aantal leden van vorige jaren. Dit jaar wordt er met de auto Green Lightning gereden, dezelfde auto die twee jaar geleden, op het Belgische circuit, de snelste ronde heeft gereden.

Zonne-energie voor 24-uurs race

De bedoeling van de iESC is dat de zelfgemaakte auto die rijdt op zonne-energie de beste prestatie laat zien tijdens de race. Er is alleen nog één extra challenge, de race duurt namelijk 24 uur. Dit betekent dat het team een behoorlijke nacht te wachten staat. De eerste horde, de technische keuring is succesvol genomen. De nieuwe coureurs krijgen eerst de kans om proef te rijden in het donker en het circuit te verkennen. “Het is een uitdaging om zo lang wakker te blijven, maar het team sleept me er doorheen” Jochem Hulsebos, coureur en lead mechanic.

Top Dutch Solar Racing

Top Dutch Solar Racing is een multidisciplinair team van studenten van verschillende universiteiten, zoals de Rijks Universiteit Groningen, Het Alfa college, Hanzehogeschool en vele partners. De studenten komen uit verschillende expertisegebieden, variërend van engineering tot communicatie.

Nieuws

menu