Muay Thai Hoogeveen ontvangt als eerste in de gemeente Keurmerk Vechtsportautoriteit

Johan Jassies toont trots het keurmerk. Foto: Eigen foto

Muay Thai Hoogeveen heeft als eerste vechtsportschool in de gemeente Hoogeveen het Keurmerk Vechtsportautoriteit van de Nederlandse Sportautoriteit toegekend gekregen. Coach en trainer Johan Jassies is samen met zijn team trots op dit resultaat.

Goede vechtsportscholen die kickboksen, Thaiboksen en MMA (mixed martial arts) onderwijzen, zien de rotte appels uit de sector graag verdwijnen. Gemeenten willen bovendien weten wat voor vlees zij in de kuip hebben. De Nederlandse Vechtsportautoriteit (VA) maakt dit mogelijk met het Keurmerk Vechtsportautoriteit.

Vechtsportscholen die dit keurmerk toegekend krijgen, hebben onder meer minimaal één gekwalificeerde en goed opgeleide trainer. Deze trainer heeft een geldige VOG-verklaring om met minderjarige kinderen te mogen werken, biedt in de sportschool een goede en veilige omgeving en faciliteiten om te kunnen trainen en beschikt onder andere over een geldig EHBO-diploma en BHV-certificaat.

Het keurmerk wordt ondersteund door NOC*NSF en de diverse sportbonden. Sportschoolhouders die geen keurmerk halen, kunnen per september niet meer meedoen aan wedstrijden.

Nieuws

menu